– Jeg er uenig i de fleste kortene. Men hvis jeg sier det jeg har lyst til å si så blir jeg sikkert suspendert, sier Isak Snær Thorvaldsson til VG.

En tydelig frustrert RBK-spiss kommer ut i pressesonen etter å ha blitt ydmyket på Åråsen.

Uten scoring. Men med et gult kort.

Slik det har vært ofte denne sesongen for islendingen.

GULT: Isak Thorvaldsson havnet i dommerens bok igjen på Åråsen søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Han ble hentet til RBK før sesongen fra islandsk fotball. Da Casper Tengstedt forlot Rosenborg var håpet at Thorvaldsson skulle være en av dem som kunne fylle tomrommet.

Slik har det ikke blitt. En langvarig hodeskade har holdt ham ute av spill en god stund. Når han har vært på banen har han samlet flere kort enn noen annen per 90 minutter, ifølge statistikk fra Sofascore.

Fasit i eliteserien i år: Fem gule kort. Én scoring.

Hadde Thorvaldsson spilt 90 minutter i alle RBKs kamper så langt, og fått gult kort like hyppig, hadde han stått med 14 gule kort.

Til sammenligning har han plukket like mange gule kort som Branns midtbaneterrier Sivert Heltne Nilsen og Odd-stopper Diogo Tomas. Kun tre spillere har flere gule kort totalt.

– Der jeg vokste opp ville noen av de taklingene blitt vurdert som gode taklinger. Slik er det ikke her. Det er som det er. Det er dommerne som dømmer, sier Thorvaldsson.

Han mener han noen ganger blir forhåndsdømt på grunn sin tøffe spillestil og fysikk.

– Noen ganger føles det slik. I denne kampen var det første situasjon og jeg fikk gult kort. Jeg er en stor og aggressiv spiller og har alltid vært det, sier han.

– Er det noen av dem du tar selvkritikk på?

– Noen av dem kan være dumme av meg. Men jeg synes ikke jeg fortjente gult kort i denne kampen, sier han.

UENIG: Thorvaldsson er ofte kompromissløs i duellene med motspillerne, og i diskusjonene med dommerne. Foto: Ole Martin Wold / NTB

22-åringen er ikke fornøyd med hvordan han har prestert i starten av sin RBK-karriere.

– Det har ikke gått slik jeg ønsket det skulle. Det har vært vanskelig med skader og sykdom. Jeg kan gjøre det bedre. Jeg må bare jobbe hardt og avslutte sesongen så bra som jeg kan, sier Thorvaldsson.

RBK-trener Svein Maalen tar spissen i forsvar.

– Jeg synes ikke Isak er ufin. Han trøkker til i duellene og da kan det skje at han får gult kort, sier han til VG.