På Intility Arena var det Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga som fikk unngjelde. Gjestene ga seg ikke før de hadde satt tre baller i nettet bak Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng.

– Jeg synes vi viser at vi er et bedre fotballag. Jeg mener vi er det beste laget i Norge. Det er en følelse jeg har hatt i stort sett alle kamper, sier Patrick Berg til VG.

Bergs uttalelse kommer som et svar på spørsmål om han er enig i Jesper Mathisens dom over kampen:

– Det er lekestue. Selv om Bodø/Glimt er meget, meget gode, er det på grensen til pinlig forestilling for Vålerenga, som er en såpass stor klubb. De er milevis unna det Glimt holder på med, mener TV 2s fotballekspert.

– Klasseforskjell, svarer Stefan Strandberg kontant på spørsmål om nivågapet.

– De er såpass mye bedre enn andre lag per dags dato, sier han.

– Hvor langt unna er dere?

– Vi skal ikke være der vi er nå. Det eneste vi kan gjøre er å jobbe hver dag og ta museskritt. Vi må utvikle oss og bli bedre, det er ikke mer hokus pokus enn det, forklarer Strandberg.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er ikke enig med midtstopperen.

– I andre omgang er det ikke det. I førsteomgang er det det fordi vi blir liggende altfor mye i lavt press, sier Fagermo, som sier at «målsjansemessig er det omtrent likt».

Glimt-spissen Faris Pemi hamret inn to baller i nettet. Først da Amahl Pellegrino snappet ballen fra en uoppmerksom Vegar Eggen Hedenstad, deretter da venstrebacken Adam Sørensen kom rundt på kanten og fant Bodø/Glimts nye kraftspiss.

Mellom spissens syvende og åttende mål for sesongen, benyttet toppscorer Amahl Pellegrino muligheten til å sette sitt 10. mål for sesongen etter flott forarbeid av danske Albert Grønbæk foran rundt 12 000 tilskuere.

Med sitt tiende mål på ti kamper er «Pelle» i rute til å sette ny scoringsrekord på en sesong.

– Det er det man jobber for hver dag. Man må være offensiv og ha troen på det, eller så er det kjedelig å spille fotball, sier toppscoreren om rekorden.

– Jeg holdt på å si at jeg dør for å score mål, men jeg gjør nesten det.

TOPPSCORER: Amahl Pellegrino er toppscorer i Eliteserien med ti mål. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Mens Kjetil Knutsens menn fortsetter å storme videre på toppen av tabellen, har Vålerenga fått en svært dårlig start på sesongen.

Med kun ti poeng på ni kamper, hvorav fem av kampene har endt med tap, er Osloklubben langt unna ambisjonen om å være en toppklubb.

Til tross for at unggutten Jones El Abdellaoui pyntet ørlite på resultatet, er Vålerenga ligaens svakeste hjemmelag med én seier og tre tap denne sesongen.

Vålerengas neste seriekamp er hjemme mot Strømsgodset, mens Bodø/Glimt får besøk av HamKam.