– Det blir faktisk terningkast seks til tross for bom på siste skudd. Jeg må gjøre som han som pleier å gå tredje etappe gjør, og det er å gå alt jeg har fra start, sa Christiansen til TV 2 etter sin etappe.

Norges foretrukne ankermann ble før dagens stafett i verdenscupen satt til å gå den tredje etappen. Det lønte seg.

– Det var ikke mye jeg somla i dag, verken i løypa eller på standplass, sa Norges redningsmann.

Etter en marerittåpning for Sturla Holm Lægreid på første etappe hentet Vetle Sjåstad Christiansen inn snaut 35 sekunder, og sendte Johannes Thingnes Bø ut på siste etappe i det som så lekende lett ut for verdenscuplederen.

I ensom majestet kunne Thingnes Bø skli inn til Norges sjette strake stafettseier.

– Jeg fikk et drømmeutgangspunkt, i rygg på Roman Rees med franskmannen langt bak, så da så jeg ekstra god ut når jeg gikk fra i start der, sa Thingnes Bø til TV 2 etter seieren.

ENORM ETAPPE: Vetle Sjåstad Christiansen gikk tredje etappe under herrenes stafett i Ruhpolding. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP / NTB

Sjokkstart

Sturla Holm Lægreid i sin første stafett i Ruhpolding ledet feltet inn til første skyting og plaffet oppskriftsmessig ned fem av fem blinker, men på stående gikk det ikke like knirkefritt. Etter åtte skudd gjenstod fremdeles én blink for Lægreid, og mens Frankrike skjøt feilfritt måtte Lægreid ut i strafferunde.

– Et aldri så lite skiskyttersjokk på den andre skytinga, sa TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

STRAFFERUNDE: Sturla Holm Lægreid måtte ut i strafferunde på sin etappe av dagens stafett. Her etter gårsdagens målgang. Foto: ANNA SZILAGYI / EPA / NTB

Lægreid vekslet med Tarjei Bø 40,7 sekunder etter Frankrike.

– Det er ett eller annet psykisk som skjer, man får akutt angst fordi man absolutt ikke vil bomme. Det er så vondt å stå der og bomme og bomme og man skjønner ikke hvordan man skal treffe, sa Lægreid til TV 2 etter sin etappe.

Det preget løpet til eldstebror Bø, for selv om han kun brukte ett ekstraskudd på etappen, maktet ikke 34-åringen å hente inn forspranget, spesielt da franske Quentin Fillon Maillet bare bommet på ett skudd.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP / NTB

Endring i seiersoppskriften

Herrene gjorde en endring på laget som tok førsteplass i Hochfilzen i desember. Den gang gikk Vetle Sjaastad Christiansen ankeretappen, men på dagens stafett var det Johannes Thingnes Bø som fikk ansvaret.

Og det så umiddelbart ut til å være et klokt valg. Christiansen hentet inn hele Frankrikes forsprang på 34,2 sekunder og ga Johannes Thingnes Bø et fantastisk utgangspunkt på siste etappe.

REDNINGSMANN: Vetle Sjåstad Christiansen gikk en monsteretappe og hentet inn 35 sekunder på stafetten i Ruhpolding. Foto: JURE MAKOVEC / AFP / NTB

Ankermannen gikk lynraskt i sporet og selv med to bom på siste skyting kunne Thingnes Bø cruise inn til Norges sjette strake stafettseier.

Det er i underkant av én måned igjen til VM i skiskyting i Oberhof i Tyskland, og hvem som blir ankermann i mesterskapet virker ikke å være helt spikret.

– Vi prøver å være forberedt på alle mulige scenarioer. Jeg kjente i dag at jeg måtte litt inn i Johannes sin rolle på tredje etappe. Det er vanskelig å kopiere Johannes, men jeg lærer litt av det han har gjort og å ta sånne jafs på konkurrentene, sa Christiansen.

– Det viser at vi kan trikse og mikse litt og fortsatt være best, avsluttet han.