Ingen lag har vunnet 100 kamper mot et og samme lag i den engelske ligaens historie.

Før nå.

Men «The Gunners» måtte smøre seg med tålmodighet på Emirates.

– Vi gjennomførte en meget god andre omgang, og kunne scoret flere mål. Det finnes ingen enkle kamper i denne ligaen, sier Arsenal-sjef Mikel Arteta til BBC etter kampslutt.

Klokken tikket nemlig sakte, men sikkert mot 40 minutter på Emirates, uten at noen av lagene hadde skapt store målsjanser.

– Vi trengte et øyeblikks magi, og det fikk vi, sier Arsenals Ben White til Viaplay etter kampslutt.

Og det øyeblikket sto Oleksandr Zintsjenko for:

Ukraineren, som i forrige ligakamp fikk låne kapteinsbindet fra Martin Ødegaard, vandret fra sin venstreback-posisjon til motsatt side av banen, før han på lekkert vis fant Bukayo Saka foran mål.

Engelskmannen banket inn 1–0 fra kort hold, hans 10. ligamål denne sesongen.

Og da løsnet det virkelig for hjemmelaget.

To minutter på overtid av den første omgangen ble det smått kaotisk da Ødegaard gikk i bakken og Arsenal ropte på frispark. Dommer Michael Oliver vinket spillet videre – men en uoppmerksom Idrissa Gueye på vei mot eget mål la ikke merke til at Saka og Martinelli jaktet bak ham:

Saka fikk tuppet ballen videre til sin rekkekamerat – og da kunne Martinelli enkelt sette 2–0 og ligamål nummer 10 denne sesongen.

Andre omgang ble en ren sjarmøretappe for vertene – og 20 minutter før fulltid fikk også Martin Ødegaard være med på festen.

Leandro Trossard dro seg fri på venstrekanten og slo inn igjen foran mål. Der ventet drammenseren på å få slutt på syv kampers måltørke – og la på til 3–0.

Ødegaard står nå med ni scoringer i ligaen denne sesongen.

Gabriel Martinelli rundet av målfesten med å prikke inn 4–0.

Det er kun en snau måned siden Arsenal tapte 0–1 mot Everton.

– Det er en fantastisk følelse. Vi slet mot dem sist, så det å score fire mål i kveld var deilig, oppsummerer White til Viaplay.

Seieren, den tredje strake i ligaen, sørger Arsenal for at det er fem poeng ned til Manchester City.

Begge lag har nå spilt like mange kamper, og det gjenstår kun 13 runder.

– Det er hva det er. Det viktigste er hvordan det ser ut i mai, og vi har en lang reise foran oss, sier Arsenal-manager Arteta til Viaplay om luken ned til City.

For Everton og manager Sean Dyche begynner det å se tungt ut i bunnen av tabellen. «The Toffees» vant to av sine tre første kamper under ringreven, men har nå tapt to strake og ligger på den siste nedrykksplassen.

– Vi er ikke naive. Vi vet at vi har mye arbeid foran oss. Vi må forbedre oss, sier Everton-manager Dyche til BBC.