Det positive testsvaret kom mandag morgen.

– Med rutiner på hyppig testing i troppen testet Sjur Ole negativt på hurtigtest i går kveld (søndag), men ingen andre har positiv test i dag, sier landslagslege Ove Feragen i en pressemelding.

På grunn av mye sykdom i samfunnet den siste tiden, har skilandslaget strammet inn på tiltakene de kan gjøre for å unngå å bli syke. Det gjennomføres hyppige tester, troppen er delt inn i kohorter og de skal være nøye med munnbind-bruk, avstand og håndhygiene, forteller Feragen.

– Noe mer enn det vi gjør tror jeg ikke er mulig dersom vi skal være med å delta i skirenn, sier Feragen til VG.

– Hvordan tar troppen en slik nyhet?

– Jeg tror troppen er mer rolig ved et slik tilfelle nå enn et for ett år siden. Det er nok ikke så uventet med smittesituasjonen i både Norge og Europa. Vi var ikke helt uforberedt på at dette kunne skje, sier landslagslege Ove Feragen til VG.

Tidligere i sesongen har landslagsutøverne Harald Østberg Amundsen, Sindre Bjørnestad Skar, Ragnhild Haga og Marte Skaanes testet positivt for coronavirus.

Mandag er det hviledag i Tour de Ski. Norges tropp reiste fra rennene i sveitsiske Val Müstair til tyske Oberstdorf søndag kveld. Touren fortsetter med 10 km intervallstart tirsdag.