Johann André Forfang peker på merket med Romøren-hyllesten. Johann André Forfang peker på merket med Romøren-hyllesten. Foto: Bilde med tillatelse fra TV 2

Kreftsyke Romøren rørt av hopplandslagets spesielle hyllest: – Vi vet han følger med

For to dager siden startet Bjørn Einar Romøren på ny cellegiftkur. I dag ga hele landslaget ham en ekstra hyllest.

INNSBRUCK/OSLO:

For på den høyre skulderen hadde samtlige av de norske hopperne klistret på et nytt merke.

«Stay strong, Bjørn», sto det.

Etter å ha kommet til bunnen av bakken henvendte de norske utøverne seg til TV-kameraene og både pekte og klappet på merket.

– Bjørn Einar har vært kreftsyk lenge og kjemper seg gjennom behandling. Vi vet at han følger med på hopprenn, så dette var vår lille gest til ham, sier Sondre Ringen til Aftenposten etter førsteomgangen i Innsbruck.

Også stadionspeakeren i hoppbakken i Innsbruck sendte en hilsen hjem med ønske om god bedring til Romøren. Samtlige tilskuere i Østerrike responderte med unison applaus.

I juli fikk Bjørn Einar Romøren kreftbeskjeden. Det har gått inn på hele laget. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix

Romøren rørt av hyllesten

I juli i fjor ble det kjent at markedssjefen for hopplandslaget, Bjørn Einar Romøren, hadde fått kreft av typen Ewings sarkom. Årlig oppdages fem til ti nye tilfeller i Norge.

Johann André Forfang var den første norske hopperen som pekte på merket etter at han hadde levert et meget bra hopp på 131 meter.

TV 2 var sammen med Romøren på sykehuset. Han ble rørt da han så hyllesten til Forfang og resten av landslaget.

– Det har vært stort. Jeg får mye støtte. Det hadde vært noe annet om han hoppet 112 meter med den greien der, så det var bra han hoppet langt, sa Romøren til TV 2 om hoppet til Forfang.

Sondre Ringen viser frem hyllesten til Bjørn Einar Romøren. Foto: Bilde med tillatelse fra TV 2

Bidrar med lange hopp

– Man blir selvfølgelig preget av det. Det beste vi kan gjøre er å hoppe langt på ski. Det er det som gleder ham mest. Vi får bare bidra det vi kan, sier Ringen som ikke tok seg videre til den andre omgangen etter et hopp på 117 meter.

Der fikk både Romøren og Ringen se at Marius Lindvik leverte hopping fra øverste hylle.

Som sistemann ut fra bommen i den første omgangen svevet Lindvik ned til hele 133 meter, og tok ledelsen.

– Vi vet at Bjørn Einar blir veldig dårlig av cellegiftbehandlingen, men hopprenn kjemper han seg gjennom. At vi hopper med «Stay strong, Bjørn» skulle bare mangle, sier Ringen.