15 kilometeren i Pyeongchang ble en enorm nedtur for Marte Olsbu. 15 kilometeren i Pyeongchang ble en enorm nedtur for Marte Olsbu. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Olsbu etter fiaskoen: – Dette er litt meg på en måte

Fra sølv til syv bom og bare elendigheten. Marte Olsbus OL-opplevelser er i det minste varierte.

PYEONGCHANG: Mens den svenske sensasjonen, Hanna Öberg, satt i målgarderoben og gråt av glede, gikk norske skiskytterjenter gjennom målområdet skuffet, og kanskje kom det en tåre der også.

– Det var bare et skikkelig drittløp, konstaterte Marte Olsbu da hun møtte norske medier etter løpet.

Hun hadde ingen god forklaring på at hun bommet på syv av de 20 skuddene hun fyrte av på 15 kilometeren. Med syv minutter tillegg var lørdagens sølvvinner helt nede på plass nummer 71.

– Jeg føler dette er litt meg på en måte. Enten går det veien eller så gjør det absolutt ikke dette. Det var en skikkelig sprekk, men jeg har ingen forklaring på hvorfor den kom i dag.

Tiril Eckhoff hadde andre ambisjoner enn en 23. plass i OL. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Midt på treet

Tiril Eckhoff ble beste norsk helt nede på en 23. plass. Hadde hun gjort som den svenske sensasjonen Hanna Öberg og skutt fem fulle hus, ville hun stått øverst på pallen.

Hun går fortsatt fort på ski, men det blir litt for mange bom. Med fire minutter tillegg ble hun uten muligheter til å kjempe om medaljene.

– Det er ikke ræva heller. Det er midt på treet, men det var ikke dette jeg håpet på, sa Eckhoff.

Tre av de fire bommene hun hadde på den olympiske 15-kilometeren var kant og ut. Hun var rett og slett uheldig.

– Det er noe dritt, sa hun før hun dro videre.

Mens Norge hadde en dårlig dag i flomlyset på stadion i Pyeongchang, kunne svenskene forlate med hevet hode.

Tre svensker foran

Tre svensker var over beste norske på resultatlisten. 22 år gamle Hanna Öberg tronet øverst. Linn Persson ble nummer 11 og Mona Brorsson nummer 14.

Gulljenta fra Piteå nord i Sverige kunne ikke helt fatte at hun nå kan kalle seg olympisk mester.

Det var i det hele tatt en skikkelig skrell. Før OL var det ingen som snakket om den unge skiskytteren fra Nord-Sverige. Hennes beste plassering i verdenscupen denne sesongen var en 21. plass på sprinten i Annecy før jul.

Men på sprinten og jaktstarten i OL var hun klar. Først med en 7. plass på sprinten, deretter med en 5. plass på jaktstarten to dager senere.

PS! Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 46 med tre minutter tillegg. Synnøve Solemdal ble nummer 64 med to minutter tillegg.

15 kilometeren i Pyeongchang ble en enorm nedtur for Marte Olsbu. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
15 kilometeren i Pyeongchang ble en enorm nedtur for Marte Olsbu. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix