MEDALJEN GLAPP: Her innser Johann Forfang at medaljen glapp for lagkompis Andreas Stjernen. Til venstre er Stjernen og til høyre Daniel Andre Tande. MEDALJEN GLAPP: Her innser Johann Forfang at medaljen glapp for lagkompis Andreas Stjernen. Til venstre er Stjernen og til høyre Daniel Andre Tande. Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Forfang sikret seg gullsjanse i laghopp

Johann Forfangs 12.-plass var mer enn godt nok for Alexander Stöckl. Tromsø-guttten er klar for laghoppingen lørdag.

LAHTI: Forfang lå på 8.-plass etter 127 meter i førstehoppet, i andreomgang slo han av til 122,5 meter og ble til slutt nummer 12.

– Det var ikke et så bra andrehopp, men uansett en veldig bra prestasjon. Jeg er veldig fornøyd med ham og resten av laget. Vi har gjort en veldig bra innsats i dag, sier landslagstrener Alexander Stöckl til iTromsø.

Forfang gjorde faktisk sin tredje beste konkurranse denne sesongen.

– Ikke sant. Og det i et mesterskap, så det sier veldig mye om ham. Johann er absolutt på opptur, sier Stöckl.

– Betyr det at han hopper lagkonkurransen lørdag?

– Ja, svarer Stöckl.

Samme lag?

Andreas Stjernen og Anders Fannemel er også klare. Daniel Andre Tande sikret seg trolig den siste plassen med et solid sistehopp på 129,5 meter i storbakken.

– Mest sannsynlig er det dette laget som hopper lagkonkurransen. Vi har ikke diskutert det ennå, men det er vanskelig å vrake noen når vi har fire blant 12 beste, sier Stöckl.

Forfang stiller store krav til seg selv og var skuffet da han snakket med iTromsø i pressesonen i kveld.

– Ekstremt kjedelig. Jeg er skuffet over andrehoppet mitt, sier 21-åringen

– Hva skjedde?

– Det er bittesmå ting. Det er ikke et katastrofehopp heller. Det er nesten, og jeg «ramler» bare ned et par meter for tidlig. Jeg kjente ganske tidlig i svevet at jeg ikke hadde den høyden jeg trengte for å fly ned. Det blir litt for «tynt», sier Forfang.

– God gullkandidat

I lagkonkurransen lørdag er det fire lag som stikker seg ut: Polen, Østerrike, Tyskland og Norge. Sportssjef Clas Brede Bråthen svarer et bekreftende «ja» på at Norge er en gullkandidat i lagkonkurransen.

– Vi er en god gullkandidat, god sølvkandidat, god bronsekandidat og en jævlig god 4.-plasskandidat, sier Bråthen humoristisk etter kveldens 4.-plass på Andreas Stjernen.

Trønderen var seks fattige tideler bak bronsen som gikk til Piotr Zyla fra Polen. Stefan Kraft fra Østerrike vant foran tyskeren Andreas Wellinger.

Johann Forfang vurderer laghoppingen slik:

– Alle disse lagene har hatt runder der de har vært øverst. Vi har absolutt muligheter i en medaljekamp, sier han.

– Øyner du en gullmedalje?

– Vanskelig å si. Lagkonkurranse er kompliserte greier, svarer Forfang.

I morgen blir det hviledag for hopperne, individuelle forberedelser og litt volleyballspilling i gymsalen.

– Jeg synes det ser bedre og bedre ut for meg. Etter at jeg kom til Lahti har jeg hoppet bra. Det har bare vært et par arbeidsuhell, sier Johann Forfang.