Rovers, som spiller på fjerde nivå i England, har miljøvern i fokus. Fotballklubbens stadionanlegg bruker utelukkende fornybar energi, og rundt 20 prosent av den produseres av solcellepanel som er installert på stadiontaket.

Rovers ble også den første veganske fotballklubben i verden etter innføringen av et plantebasert kosthold for spillere og støtteapparatet for to år siden. I stadionkioskene serveres det utelukkende veganske produkter.

Håper på ringvirkninger

Nå har FN sertifisert klubben som karbonnøytral. Forest Green Rovers er med det den første idrettsklubben i verden som mottar sertifiseringen.

– Det er fantastisk å være først, og jeg tror det bare er et tidsspørsmål før storguttene som Real Madrid, Manchester United og San Francisco 49ers føler eksemplet vårt. Personlig ser jeg fram til å jobbe mer med FN for å spre ordet om miljøvern gjennom fotball, sier klubbens styreleder Dale Vince til eget nettsted.

Arendal også med

Forest Green Rovers blir del av programmet «Climate Neutral Now», som ble lansert i 2015 som et resultat av FNs klimakonvensjon. Prosjektet går ut på å redusere klimagassutslippene så mye som mulig.

– Det vakre med Forest Green Rovers er at de er en liten organisasjon uten et massivt budsjett, men de klarer fremdeles å gjøre så mye for å ta tak i miljøproblemene. Hvis de kan gjøre det, kan alle gjøre det, sier Miguel Naranjo i prosjektet.

I oktober 2017 ble Arendal den første kommunen i verden som ble del av prosjektet.