Sist helg lå VM-drømmen i grus for Karim Benzema. Det ble med en økt på treningsfeltet før han endte på sykehus i Doha. Muskelskaden i venstre lår var likevel ikke leget.

Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps valgte å ikke hente inn noen erstatter. Han stoler på Giroud.

– Det var ikke alle som var like begeistret for han i starten, men selv kritikerne endret mening. Vi og han er fornøyd. Han har vært med oss lenge og er en veldig nyttig spiss som er viktig selv om han ikke scorer, fortalte Deschamps på en pressekonferanse før VM-premieren mot Australia tirsdag kveld.

Skjønt, Olivier Giroud scorer brukbart med mål. 36-åringen går inn i sitt siste VM med 49 mål på 114 kamper. Det er et snitt på 0,43 mål per landskamp.

Det er to bak den franske rekorden til Thierry Henry - se hele listen i faktaboks:

– Jeg har spilt med landslaget i 11 år. Mitt konkurranseinstinkt gjør at jeg sikter høyere. Jeg er sulten på seirer og troféer. Å være i form og bestemt i min alder er en ren fornøyelse, forsikrer Giroud overfor Le Parisien.

Og der har du også grunnen til at 36-åringen ikke vil si at dette blir hans internasjonale punktum.

- Jeg kommer til å spille til kroppen sier stopp, sier Giroud, som har fått en ny vår i Milan etter en tøff periode i Chelsea.

Som her da han sikret ligagullet:

Skulle Giroud feile har Didier Deschamps mer å spille på. Han kan også benytte Marcus Thuram eller Randal Kolo Muani i «9´er-rollen». Kolo Muani er inne i varmen etter at rekkekamerat Christopher Nkunku måtte melde VM-forfall på grunn av en kneskade.

Frankrike er regjerende mester fra 2018 og har litt å forsvare. Det er et press ikke alle har taklet. Italia (2010), Spania (2014) og Tyskland (2018) røk alle ut i gruppespillet etter å ha vunnet trofeet.

Frankrike er i gruppe med Australia, Danmark og Tunisia.