For etter 1-1 på mektige Santiago Bernabéu tirsdag kveld – i det første av to semifinaleoppgjør mellom de to gigantene i Europa – skriver Marca følgende om den norske superstjernens innsats: «Haaland dukket ikke opp på Bernabéu».

Avisen belønnet nordmannen med tre av ti poeng.

Det var dårligst av samtlige City-spillere.

Foto: Sofascore

Marca skriver at Haaland fikk testet Real Madrid-keeper Thibaut Courtois i den første omgangen, men at han i den andre stort sett ble stoppet av Real Madrid-midtstopper Antonio Rüdiger.

«Rüdiger spiste Haaland», slår den spanske avisen AS fast.

City-sjef Pep Guardiola tok imidlertid eleven i forsvar. Han påpekte i et intervju med BT Sport at i tillegg til forsvarsspillerne, var det to midtbanespillere tett på nordmannen «hele tiden».

– Så det var ikke lett for ham. Men han beveget seg bra og kom til sjanser.

På pressekonferansen etter kampen gjentok han det samme budskapet.

– Kanskje vi skal endre noe i andre kamp for å spille med mer rytme, siden vi føler oss mer komfortable hjemme, sa han.

Slik reagerer Spania dagen derpå:

Grafikk: www.sofascore.com

Haaland skulle ikke bryne seg mot hvem som helst i sin enslige spissrolle i tirsdagens oppgjør.

Han ble spesielt passet på av Antonio Rüdiger (30), tysk landslagsstopper, tidligere Champions League-vinner og en svært viktig brikke i et godt Chelsea-lag fra 2017.

Han forlot London-klubben til fordel for det spanske hovedstadslaget i fjor.

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti var svært godt fornøyd med hvordan laget hans opptrådte defensivt.

– Rüdiger gjorde det bra mot Haaland og midtbanen hadde kontroll. Prestasjonen var god og vi er fornøyde. Vi har en sterk motivasjon inn mot den neste kampen, sier italieneren.

I TV 2-studio etter kampen gikk ekspertene gjennom flere av involveringene til Haaland. Han hadde blant annet 21 ballberøringer og 13 pasninger. Det var færre enn hans egen keeper Ederson.

Erik Thorstvedt mente man ikke kan forvente at Haaland «skal gå ut der og score hver sabla gang».

Kollega Morten Langli var litt mer kritisk til den norske superstjernens spill.

– Braut Haaland ble mer eller mindre nøytralisert i dag av et våkent og godt Real Madrid-forsvar som hadde god kontroll, konkluderte han.

I BBC-studio i England var Chris Waddle – med 62 kamper for England – imponert over det han fikk se i den andre omgangen.

– Jeg tror Rüdiger nyter denne utfordringen med Haaland. Rüdiger liker denne type kamper. Haaland må være litt klokere, uttalte han.

Vinicius Junior sendte Real Madrid foran før Kevin De Bruyne utlignet - begge med strålende langskudd. Semifinale-duellen avgjøres i Manchester 17. mai.