Den færøyske seriemesteren gikk virkelig i strupen på Bodø/Glimt i returoppgjøret i den første kvalikrunden til Champions League. Nordlendingene vant 3–0 i det første oppgjøret, men på Færøyene måtte Glimt kjempe hardt.

Med Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen på tribunen, som følge av suspensjonen etter Roma-bråket, lå Glimt under 0–2 til pause. I den andre omgangen løftet Glimt-gutta seg et lite hakk og sikret avansement til den andre av totalt fire runder i Champions League-kvalifiseringen. Der møter de nordirske Linfield.

Glimt-kaptein Ulrik Saltnes var ikke fornøyd etter onsdagens kamp.

– Jeg er ikke lettet. Jeg er flau. Det var pinlig å være med på. Det var ingen artig følelse når dommeren blåste av kampen. Det var heller flaut å ha vært med på det. Men en god lærepenge, sier han til klubbens nettside.

Assistenttrener Morten Kalvenes i Glimt, som ledet laget i Knutsens karantenefravær, sier til VG at han var lettet etter kampslutt.

– Dette var først og fremst en veldig skuffende prestasjon fra vår side, sier han og fortsetter:

– Det var en veldig spesiell atmosfære i garderoben etter kamp. Men det er ingen ting i møtene og samtalene som vi har hatt inn mot kampen som tilsier at det har vært en undervurdering, hevder Glimt-treneren.

Glimt er inne i et tett kampprogram, men Kalvenes gjorde ikke et eneste spillerbytte i løpet av kveldens kampen.

– Det handler om at noen av de spillerne som var på benken og som var til vurdering, var vi usikre på hvor lenge kunne spilt. Så kan det være at vi med fasit i hånd, kunne vurdert annerledes enn vi gjorde der og da, sier han.

VG+ Sport viser begge oppgjørene til Bodø/Glimt mot Linfield.

MISFORNØYD: Ulrik Saltnes var misfornøyd etter onsdagens kamp mot Klaksvik. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Hjemmelaget presset Bodø/Glimt høyt fra start. Allerede etter tolv minutter spilt kom tidligere Viking-, Sarpsborg- og Sandnes Ulf-spiller Claes Kronberg seg løs på høyresiden og slo et perfekt innlegg mot Mads Boe Mikkelsen. Sistnevnte banket inn 1–0 til hjemmelaget.

Glimt trillet mye ball etter scoringen, men Klaksvik ga seg ikke. Etter 20 minutter slo Joannes Bjartalid et strøkent innlegg til Jakup Andreasen, som satte inn 2–0 for Klaksvik.

Etter kalddusjen styrte Glimt mye av banespillet, men evnet ikke å skape én eneste stor målsjanse i den første omgangen. Det nærmeste de kom var Ulrik Saltnes sitt skudd fem minutter før pause, som gikk et stykke utenfor mål.

VEIEN VIDERE: Slik ser veien videre ut for Bodø/Glimt. Foto: Grafikk: Sofascore

I den andre omgangen løftet Glimt seg fra start og allerede etter 54 minutter ble de tildelt straffespark da et innlegg tilsynelatende gikk i hånden på en Klaksvik-spiller. Victor Boniface (21) satte straffen hardt og sikkert til venstre for keeper og scoret dermed alene alle Glimts fire mål mot Klaksvik.

Etter scoringen lot de store sjansene vente på seg, men etter 85 minutter fikk Klaksvik virkelig håp igjen. Jakup Andreasen flikket inn et innlegg fra Bjartalid, og stillingen var plutselig 3–1. Da manglet Klaksvik kun ett mål for å klare ekstraomganger, men Glimt fikk ridd av stormen.

Statistikk fra kveldens kamp. Foto: Sofascore

Glimt er ikke det eneste norske laget som kan kvalifisere seg til Europa-spill denne sesongen. Både Molde, Viking og Lillestrøm kommer inn i andre runde av Conference-League kvalifiseringen. Kampene spilles 21. og 28. juli.