– En tøff kamp, som vi forventet. Vi gjorde det overraskende bra i begynnelsen. Trodde vi at de skulle være så defensive? Antageligvis ikke. Det var ikke så enkelt. Vi scoret to fabelaktige mål og spilte god fotball, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til BT Sport melder BBC.

Etter kampen løp Atlético-trener Simeone rett i garderoben uten å ta Klopp i hånda og takke for kampen. Det fikk de engelske ekspertene Peter Crouch og Joleon Lescott, som satt i BT studioet, til å reagere:

Feigt, og smålig er beskrivelsen Lescott gir ifølge Metro, mens Crouch mener Simeone «skuffer seg selv».

Simeone ble spurt om den manglende gesten av spanske Marca, og forklarer det slik:

– Jeg hilser aldri etter kampen, for jeg liker det ikke. Det er ikke sunt verken for den som vinner eller taper. Sånn ser jeg på det. Men når jeg ser han nå (etter kampen, journ.anm) så hilser jeg uten problemer.

Klopps menn jublet først. Allerede etter åtte minutter var Salah på farten. James Milner ble først kreditert scoringen, senere ble den imidlertid gitt til Salah, siden skuddet ikke traff Milner, men gikk via Atlético-forsvarer Geoffrey Kondogbia og forbi keeper Jan Oblak.

Og før Liverpool-jubelen hadde lagt seg, så la Trent Alexander-Arnold inn, ballen gikk til Roberto Firmino, så via en Atletico-spiller og ut til Naby Keita. Han fikk kjempetreff på hel volley fra 16 meter og dermed sto det 0–2 etter 13 minutter.

– Det var en «crazy» kamp. Som vi forventet. Hjemme er de sterke, supporterne deres også. Og de har kvaliteter i angriperne, sa Liverpool-keeper Alisson Becker etter kampen på TV 2.

Liverpool har vunnet sine tre kamper i gruppe B og har ni poeng, og mer eller mindre begge hendene på rattet på vei til cupspillet. For nærmest er Atlético Madrid og Porto med fire poeng.

Det så ut som en festaften for gulkledde Liverpool-spillere. Klopp klappet og smilte i treningsdress og med caps, mens Atletico Madrid-trener Diego Simeone fortvilet slo ut med armene.

Liverpool hadde gitt seg selv et godt utgangspunkt for revansj, etter at Atlético Madrid sendte dem ut av Champions League i åttedelsfinalen i mars i fjor.

Griezmann sentral

Men Simeone var kledd for fest. Selv om slipset hang litt slapt i noen minutter.

For etter 20 minutter, seks minutter etter Liverpools andre nettkjenning, så var superstjernen over alle superstjerner i Atlético Madrid, Antoine Griezmann, der han skal være på corner. Koke sendte ballen videre, Griezmann styrte den i mål.

MISSET: Antoine Griezmann finner veien mellom Virgil van Dijk og Trent Alexander-Arnold. Foto: Manu Fernandez / AP

Så, etter 34 minutter, sov Liverpool-forsvaret, og den mest søvnige var Virgil van Dijk. Da gjennomspillet fra João Félix gikk til Griezmann, så fikk franskmannen rom og tid mellom van Dijk og Alexander-Arnold. Han satte ballen sikkert i mål fra kloss hold.

– Det første målet ga vi bort. Men det andre var fint spill, og de lukene vi hadde der. Det var ikke greit. Til pause tenkte vel alle på stadion at det bare kom til å fortsette en vei, men vi tenkte at vi skulle gi det et realt forsøk igjen, sier Klopp til BT Sport.

Og da bruste det godt i kroppen til Atletico-treneren. Simeone løp og hoppet og slo med armene i glede langs sidelinjen, mens han skrek.

Men det var virkelig tirsdagskvelden for fest og drama. For i scoringsrus, så løftet Griezmann foten til cirka 170 centimeters høyde og satte knottene ved øret til Roberto Firmino. Dermed var det rødt kort og slutt for franskmannen. Men kampen var langt fra over.

RETT UT: Antoine Griezmann fikk rødt kort etter denne forseelsen på Roberto Firmino. Foto: JUAN MEDINA / X01625

Salah-scoring

For et snaut kvarter før slutt, taklet Hermoso Liverpools innbytter Diogo Jota for røft. Straffe til Liverpool, og den satte Mohamed Salah sikkert i mål, da han sendte keeper Oblak feil vei. Det var 29-åringens 30. mål i Champions League for Liverpool.

Salah har spilt europacupkamper for fem klubber. Akkurat halvparten av dem er for Liverpool. Dette er europacupkampene han har spilt:

• 61 Champions League-kamper (Liverpool 47, Roma 7, Basel 6, Chelsea 2)

• 10 Champions League kvalifiseringskamper (Basel 6, Roma 2, Liverpool 2)

• 1 UEFA Super Cup (Liverpool)

• 28 Europa League (Basel 14, Fiorentina 8, Roma 6)

LEKEN: Mohamed Salah varmet opp i Madrid på Wanda Metropolitano tirsdag. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

– Det var en helt utrolig kamp. At Liverpool kunne dominere slik, og at Atletico kunne komme tilbake på den måten, sa assisterende landslagstrener og TV 2-kommentator Brede Hangeland rett etter kampslutt.

Og da hadde denne fotballkampen egentlig levert på alle områder i fint spill, dårlig forsvar, glede, frustrasjon og fest. Men det var mer på gang. Etter 81 minutter fikk hjemmelaget straffe, men dommeren sjekket med VAR og ombestemte seg etter å ha sett det i reprise.

Sist i gruppe B er AC Milan med null poeng.