– Drømmen om revansje i OL ble knust for min del. Det er jo «bare» et OL, men leit likevel, skriver skiløperen på Instagram.

Dermed bekrefter hun at hun ikke reiser til Beijing, til tross for at hun er ute av isolasjon.

I innlegge takker hun og alle som har sendt meldinger og Anne Kjersti Kalvå som ble smittet samtidig som henne.

– Anne Kjersti vi har ledd, felt tårer, vært irriterte og frustrerte sammen. Min redningskvinne på turen, skriver Weng etterfulgt av et hjerte.

Like etter at Weng la ut innlegget på sosiale medier kom også bekreftelsen fra forbundet om at OL ryker.

– Det viser seg at det har tatt lengre tid enn vi hadde håpet å få Heidi OL-klar etter en covid-infeksjon, sier langrennssjef Espen Bjervig i en pressemelding.

Bjervig bekrefter samtidig at det ikke blir aktuelt å sende ned en erstatter.

– Grunnet covid-restriksjoner og testrutiner i Kina blir det heller ikke aktuelt å sende en erstatter for Heidi.

Det hele bunner ut i usikkerheten rundt testing og karantene, forklarer han.

– Med den erfaringen vi nå har med usikkerhet rundt testing etter karantene, blir det for kort tid og testing etter karantene, med tanke på høydeakklimatisering, å sende en erstatter, forklarer Bjervig. Det ble sagt at Anne Kjersti Kalvå, som også ble coronasmittet i Seiser Alm, var reserve dersom Weng ikke skulle bli klar.

Weng var i storform mot slutten av Tour de Ski og ble sett på som det nest beste distansekortet i OL etter Therese Johaug. Nå går både 10-kilometeren i klassisk stil (som uansett hadde kommet for tidlig), tremila og stafetten i Kina uten henne.

For en drøy uke siden skrev landslagstrener Ole Morten Iversen til VG at de venter på Heidi Weng, så lenge det er en bitte liten mulighet for at hun kan ta seg til Kina.

– Vi venter i det lengste på Heidi. Så lenge det er en bitte liten mulighet, så venter vi. Hun er en av våre få pallkandidater på tremila, så det venter vi på, understrekte Iversen da.

Weng slet i perioder sist sesong med coronafrykt, og hun har sagt hun synes det er ubehagelig å måtte reise så mye som en langrennsløper må. I intervjusonen er Weng alltid nøye med å holde trygg avstand og tar ofte et skritt tilbake. Etter Tour de Ski og før høydesamlingen holdt hun seg alene, og borte fra blant annet kjæresten.

Med OL drømmen lagt på is, ser Weng fremover mot resten av sesongen.

– Jeg er ekstremt heldig som er frisk og rask ellers. Nå er det forhåpentligvis flere verdenscuprenn igjen, og da skal jeg være klar til kamp, skriver Weng på Instagram før hun avslutter:

– Lykke til med fortsettelsen av OL for dere som er der.