– Jeg er veldig fornøyd. Jeg tenkte jeg skulle gå tøft ut og se hvor langt det holdt. Men det ble tungt på slutten, sier Iuel til NRK og fortsetter:

– Jeg kjente feltet komme og de siste 80 meterne ... Det var ikke pen løping, tror jeg. Men jeg fikk karret meg til mål.

Det var riktignok et godt stykke opp til nederlandske Femke Bol, bronsevinneren fra Tokyo-OL vant løpet på tiden 52,61 sekunder og satte ny stevnerekord under torsdagens Diamond League-stevne på Bislett.

Men Iuel endte opp med på fjerdeplass og med tiden 54,91 sekunder, bare 19 hundredeler bak hennes egen norske rekord.

– Publikum har mye av æren for dette, sier hun til VG.

– Du kjente Bislett-brølet?

– Absolutt. Særlig på oppløpet, når man kjenner syra, blir man dratt i land av publikum, sier Iuel og mener hun har fått trent godt i det siste og «fått ryddet opp» i deler som ikke fungerte under sesongdebuten i Hellas i begynnelsen av juni. Der ble det nemlig «bare» 56,77 i dårlige forhold.

Hentet på oppløpet

Resultatet i Hellas gjorde at det naturligvis var knyttet stor spenning til hvordan 28-åringen ville prestere.

Hun er allerede klar for VM i Eugene i USA i juli, men har vært klar på at hun ønsket gode svar før mesterskapet.

Iuel gikk også ut respektløst og hardt ut fra start. Den første langsiden bar bud om at hun hadde skumle planer. Inn i den siste svingen var bare nederlandske Bol foran.

Men de siste hundre meterne ble det tyngre.

For hver hekk og meter gikk det litt tregere. Til slutt ble hun hentet igjen av både ukrainske Hanna Ryzjykova og britiske Jessie Knight.

– En kjempetid

Da resultattavlen til slutt viste fjerdeplass og 54,91 bak navnet hennes, bare 19 hundredeler bak kveldens mål, sa NRK-kommentator Jann Post dette:

– En kjempetid.

Kollega og ekspert, Christina Vukicevic, var klar på at Iuels tid var oppløftende ettersom hun nå er nede på 54-tallet igjen.

Det var Iuel enig i, selv om det ble en tung avslutning.

– Det er deilig at formen er der før en så viktig sesong. Det er mye gøy som skjer med VM og EM i år. Det er gøy å levere et godt løp i et vær som dette. Men jeg har Bislett-publikum å takke. Det var sykt deilig å høre dem hele veien rundt, sier hun til NRK.

Line Kloster, som har hatt kjempeprogresjon den siste tiden og en personlig beste på 54,99, ble nummer syv på 400 meter hekk på Bislett. Hun klokket inn til tiden 56,07.