Grace Bullen tok nok en gjev medalje i U23-VM i bryting torsdag.  Her fra senior-VM i Ungarn tidligere i år. Grace Bullen tok nok en gjev medalje i U23-VM i bryting torsdag. Her fra senior-VM i Ungarn tidligere i år. Foto: Balazs Czagany / TT NYHETSBYRÅN

Norsk brytebragd: Stortalent tok gull i U23-VM

Grace Bullen fikk en søt revansj.

Grace Bullen fikk en søt revansj da hun beseiret kinesiske Rong Ningning 5-2 og gikk til topps i 59-kilosklassen i bryte-VM for U23-utøvere i Romania torsdag.

Rong er samme kvinne som banket Bullen i semifinalen i VM i oktober. Da endte den 21 år gamle Fredrikstad-utøveren uten medalje.

I VM-semifinalen ble Bullen utklasset 2-12 av Rong, mens rollene var byttet om i en dramatisk finale torsdag.

    Den kinesiske bryteren åpnet med 2-1-ledelse og førte an inntil det gjensto bare ti sekunder av kampen. Da slo Bullen til med et kast, sikret fire poeng og vant finalen 5-2.

    Da seieren var et faktum jublet hun vilt og løp rundt i brytearenaen i den rumenske hovedstaden med det norske flagget rundt skuldrene.

    Bullen vant i fjor sitt første mesterskapsgull på seniornivå. Det gjorde hun i 58-kilosklassen i EM. Hun har også ett sølv (2016) og én bronse (2015) i EM. For fire år siden tok Bullen gull i 60-kilosklassen under ungdoms-OL i Kina.

    (©NTB)