Håvard Holmefjord Lorentzen, Bjørn Magnussen og Odin By Farstad måtte se pallen glippe. Håvard Holmefjord Lorentzen, Bjørn Magnussen og Odin By Farstad måtte se pallen glippe. Foto: Stas Filippov, AP / NTB scanpix

Pallplassen glapp for de norske skøytegutta

Håvard Holmefjord Lorentzen og kollegene på det norske laget måtte nøye seg med fjerdeplass i lagsprint under verdenscupen på skøyter i Japan fredag.

Tiden 1.21,34 holdt ikke til å kopiere forrige helgs sterke annenplass på distansen i kasakhstanske Nur-Sultan, men den norske trioen Bjørn Magnussen, Håvard Holmefjord Lorentzen og Odin Farstad slo blant andre Nederland.

Russland gikk til topps fredag med tiden 1.20,13 og hadde Japan og Canada nærmest seg på resultatlista. Den norske trioen var ikke mer enn 36 hundredeler unna en ny oppløftende pallplass.

Akkurat som i Nur-Sultan gjorde Bjørn Magnussen jobben på den første runden for det norske laget, før Håvard Holmefjord Lorentzen overtok på den andre. 22-åringen Odin By Farstad avsluttet alene.

Forrige helg var de norske sprintgutta på pallen. Foto: Stas Filippov / AP / NTB scanpix

Nederland vant lagsprinten i Nur-Sultan sist helg, men måtte nøye seg med en skuffende femteplass fredag. Med til historien hører det at den sterke skøytenasjonen stilte med et noe B-preget mannskap.

Tidligere på dagen fredag gikk Håvard Holmefjord Lorentzen inn til tredjeplass i B-gruppa på 500 meter. Tiden 35.14 var et steg i riktig retning for gullvinneren på distansen fra OL i Pyeongchang.

Lorentzen har slitt den siste tiden og røpet nylig at han har hatt hofteproblemer ved inngangen til sesongen. Smertene forhindrer 27-åringen i å skyve skikkelig fra med venstrebeinet i svingene.

Henrik Fagerli Rukke ble nummer i B-gruppa med 35,59, mens Bjørn Magnussen og Odin By Farstad endte på henholdsvis 22. og 23. plass.

Lørdag fortsetter verdenscupen i Nagano med en ny 500 meter for menn, mens kvinnene skal gå 1000 og 3000 meter.

(©NTB)