Roma tok sin annen strake seier siden 0-1-tapet for Juventus før jul.

Kampens eneste mål kom i det 36. minutt, da Armando Izzo var uheldig og satte ballen i eget nett.

Edin Dzeko misbrukte flere sjanser for Roma, uten at det plaget trener Lucaino Spalletti.

– Han hadde en god kamp, for han gjorde det alltid vanskelig for motstanderens forsvar. Han la ned en innsats, spesielt på slutten av kampen, sa Spalletti til Rai Sport.

Higuain fikset Juventus-seier

Gonzalo Higuaín innledet det nye året der han slapp i 2016 og scoret to av målene da serieleder Juventus slo Bologna 3–0 på hjemmebane.

Det var argentinerens 11. og 12. seriemål siden overgangen fra Napoli i sommer. 29-åringen har fortsatt tre spillere foran seg på toppscorerlisten, men kan trøste seg med at han ligger an til å krone sin første sesong i Juventus med seriemesterskap. Higuain scoret 36 seriemål for Napoli forrige sesong.

Med 3–0-seieren mot Bologna befestet det italienske flaggskipet sin posisjon på toppen av Serie A-tabellen. Paulo Dybala scoret også mot Bologna, fra straffemerket

Bacca matchvinner

På en relativt målfattig søndag i italiensk fotball sto Milan lenge i fare for å innlede det nye året med sin tredje kamp uten scoring på rad i serien. Det ble så vidt 1-0-seier hjemme mot Cagliari.

To minutter før slutt dukket nemlig Carlos Bacca opp og sikret tre poeng etter en situasjon med mye fram og tilbake i 16-meteren til Cagliari. På overtid fikk bortelagets Bruno Alves direkte rødt kort. Milan ligger på 5.-plass i Serie A.

Inter vendte

Inter vendte sin kamp mot Udinese til 2-1 på bortebane etter to scoringer av Ivan Perisic. Kroaten utlignet rett før pause og scoret vinnermålet tre minutter før slutt. Jakub Jankto sto bak Udineses mål. Inter jager mesterligaplass, men må foreløpig nøye seg med å være nummer seks på tabellen.

– Dette er et signal til resten av ligaen om at vi vil kjempe helt til slutten. Vi visste at det ikke vil være enkelt her, Udinese har tatt ti poeng på sine fem siste kamper. Men målet rett før pausen ga oss troen, og vi startet annen omgang med mye større selvtillit, sa Inter-keeper Samir Handanovic til Sky Sports etter seieren.

Sent mål

Lazio vant 1-0 over bunnlaget Crotone etter et sent mål av Ciro Immobile og ligger tre poeng bak hovedstadsrivalen Roma på tabellen.

Søndagens største seier i Italia sto Atalanta for. Laget som har overrasket i Serie A denne sesongen vant 4-1 over Chievoverona på bortebane. Oppgjøret mellom Sassuolo og Torino endte 0-0, mens kampen mellom Pescara og Fiorentina ble utsatt på grunn av snøvær.