Hjemmelagets trener Marco Rose har allerede takket ja til å ta over Dortmund kommende sesong og finner neppe grunn til å endre på kontringstaktikken til de gulsvarte.

For da vertene rotet bort et hjørnespark og Haalands makkere satte full fart i andre omgang av cupkvartfinalen var de dødelig effektive. Jærbuen fant Marco Reus som igjen fant Jadon Sancho, alt på ett touch, og engelskmannen scoret klinisk via innsiden av stolpen.

– Jeg har endret måten jeg trener på, vært mer på treningsstudio og det har gitt avkastning på banen, sier Sancho til arrangøren.

I løpet av angrepet sprintet Haaland fra straffemerket i eget felt til samme sted i vertenes straffeområde. Nesten 95 meter på elleve sekunder – og det med et buet løp og en ballberøring på veien!

NJOM: Erling Braut Haaland suser forbi med ballen i beina. Stefan Lainer forsøker å holde følge. Foto: INA FASSBENDER / Reuters

Etter scoringen trakk nok Haaland et lettelsens sukk: Han hadde virkelig ikke hatt stang inn til da på Borussia Park.

Først misbrukte jærbuen en gigantsjanse i første omgang. Han ble spilt gjennom av Jadon Sancho og hadde oseaner av plass, men virket for fokusert på å få ballen over på sitt dødelige venstrebein og lot Nico Elvedi tette luken.

Skuddet under hardt press gikk utenfor.

Like etter pause klinket Dortmund til med en klinisk kontring, da nevnte Reus spilte gjennom kaptein Marco Reus med presisjon.

Reus fant Haaland, som styrte ballen inn til tross for at han måtte ta to steg ut for å hente ballen. Videodommerne ville imidlertid ha et ord med i spillet, de mente at Haaland hadde obstruert Ramy Bensebaini i forkant av scoringen.

Reprisen viste at 20-åringen fra Bryne gjorde akkurat nok til å sørge for at den algeriske backen mistet balansen og målet ble annullert.

Og like før slutt misbrukte Haaland nok en mulighet alene med Tobias Sippel, da Gladbach-målvakten fikk opp en kruttsterk høyrelanke og stoppet Haalands prosjektil.

Et prosjektil var også Mahmoud Dahoud da han stoppet Bensebaini på en kontring og han fikk sitt andre gule kort, men tiden var for knapp til at Gladbach klarte å straffe gjestene sine.

Edin Terzic’ menn skal til cupsemifinale etter å ha snudd en vond trend. Og Rose tapte mot det som ser ut til å bli sin kommende assistenttrener.

– Dortmund slo Mönchengladbach. Det handler om å hjelpe laget mitt til suksess, uavhengig av hvilken rolle jeg er i. Jeg bryr meg ikke om hvilken stillingstittel jeg har, sier Terzic til ARD.

PS! De resterende lagene i den tyske cupen er Wolfsburg, RB Leipzig, Holstein Kiel, Jahn Regensburg, Werder Bremen og Rot-Weiss Essen.