Manchester City satte ny Premier League-rekord med sin 15. strake seier da Swansea ble knust 4-0 på eget gress onsdag.

Pep Guardiolas lag virker ustoppelig og slettet onsdag Arsenals rekord på 14 strake PL-seirer, satt fra februar til august i 2002.

– Å vinne 15 kamper på rad gir oss stor selvtillit. Om folk blir glade av å se på oss så er det den beste gaven. En manager opplever ulike ting. Han både lider og koser seg. Når laget spiller godt, er jeg lykkelig, sa City-manager Pep Guardiola etter kampen.

David Silva scoret to ganger i Swansea, mens Kevin De Bruyne og Sergio Agüero scoret en gang hver mot tabelljumboen.

City har vunnet hver eneste seriekamp siden 1-1-kampen hjemme mot Everton 21. august.

Laget er oppe i 52 seriemål og har dermed et scoringssnitt på mer enn tre per kamp.

Silva flikket Bernardo Silvas innlegg i mål til 1-0 i det 27. minutt. De Bruyne skrudde et frispark i mål sju minutter senere, og med to måls City-ledelse halvveis var det meste avgjort.

Vakkert mål

Swansea satte inn Tammy Abraham som tredje spiss i annen omgang, men det ga bare City mer rom å angripe i.

Det tredje målet var det fineste. Silva spilte vegg med Raheem Sterling før han vippet ballen over keeper Lukasz Fabianski.

Agüero var farlig hele kvelden og fikk sin scoring fem minutter før slutt på pasning fra innbytter Yaya Touré.

Bournemouth og Joshua King fikk det for tøft mot Manchester United og Nemanja Matic på Old Trafford. Foto: Martin Rickett / TT / NTB Scanpix

United-seier

Manchester City har fortsatt 11 poengs forsprang til byrival United, som slo Bournemouth 1-0 takket være Romelu Lukakus scoring i første omgang.

Joshua King spilte hele kampen for gjestene, men greide ikke å score målet som ville gitt sørkystlaget et viktig poeng og samtidig økt City-luken ytterligere.

Tottenham-jubel etter Serge Auriers mål. Foto: Nigel French / TT / NTB Scanpix

Spurs-glede

Tottenham slo Brighton 2-0 med mål av Serge Aurier og Son Heung-min og klatret tilbake til 4.-plass, mens to andre lag i tetsjiktet avga nye poeng.

Liverpool klarte bare 0-0 hjemme mot West Bromwich og er nummer fem.

Arsenal fikk samme resultat i byderbyet borte mot nestjumbo West Ham og er helt nede på sjuendeplass.

Takket for sist

Leicester vant hele 4-1 borte mot Southampton, mens Everton fikk en opptur med 1-0-seier i Newcastle. Begge vinnerlag ble ledet av managere som tidligere har fått sparken hos onsdagens motstander.

Claude Puel og Sam Allardyce kunne glede seg litt ekstra over tre poeng.

Wayne Rooneys 10. Everton-mål for sesongen påførte Newcastle det sjuende tapet på de åtte siste kampene.