I fjor ble det rosa jubel i EHF-cupen. Så spørs det om Vipers og de andre norske lagene kan gjøre det bra et steg opp på europacup-pyramiden i år. I fjor ble det rosa jubel i EHF-cupen. Så spørs det om Vipers og de andre norske lagene kan gjøre det bra et steg opp på europacup-pyramiden i år. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

I fjor røk de i semifinalen - nå møter de Vipers i Champions League

I fjor tapte rumenske CSM Bucuresti Mesterligaens semifinale mot Györ. Nå skal de møte Vipers i årets gruppespill.

Sammen med FTC Rail-Cargo Hungaria og vinneren av en kvalifiseringskamp, kommer CSM Bucuresti til Kristiansand i høst.

Det ble klart etter at høstens europacupkamper ble trukket i Wien fredag formiddag.

Rumenerne var relativt nær å gå til mesterligafinalen i vår, da de tapte semifinalen 20–26 mot Stine Bredal Oftedals Györ. Ungarerne vant hele turneringen i Budapest med finaleseier 27–26 over Vardar Skopje etter ekstraomganger.

Deretter vant de bronsefinalen 31–30 mot Rostov-Don. Det er med andre ord ingen lettvekter som skal til Aquarama Kristiansand i løpet av høsten.

Larvik på sin side, fikk Budocnost fra Montenegro, franske Metz og danske Odense.

Både Vipers og Larvik endte sist i fjorårets mesterliga, begge med en seier og fem tap. Larvik slo Thüringer HC på bortebane med 25–22-seier, mens Vipers knuste ŽRK Budućnost Podgorica 29–19 på hjemmebane.

Begge lag gikk dermed inn i EHF-cupen, der Larvik røk ut i kvartfinalen, mens Vipers gikk helt til finalen. Der ble det et knepent 51–52-tap sammenlagt etter firemålsseier hjemme og femmålstap borte mot SCM Craoiva - også de fra Romania.

I herrenes mesterliga havnet Elverum i gruppe D, sammen med spanske Ademar Leon, som østerdølene imponerte ved å slå 30–26 på bortebane. De norske sluttspillmesterne vant dessuten fem av ti kamper i fjor høst, noe som akkurat ikke var godt nok for avansement til play-off.

I tillegg til Ademar Leon kommer polske Wisla Plock, Wacker Thun fra Sveits, Dinamo Bucuresti fra Romania og de finske mesterligadebutantene Riihimäen Cocks.