Johann André Forfang ble TV-kjendis i Kina denne uka. Johann André Forfang ble TV-kjendis i Kina denne uka. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Forfang-dokumentar kan være sett av en halv milliard kinesere

Johann André Forfang er blitt fulgt av et dokumentarteam fra Kina. Nå har dokumentaren blitt vist på TV.

Tromsø-hopperen ble fotfulgt i én uke av kinesiske CCTV, Kinas svar på NRK. Forfang ble viet en episode av programmet «Winter Sports Roadmap», et program som skal bygge opp mot OL i Beijing i 2022.

Det var i november i fjor at Forfang ble filmet. Kineserne var med under NM i Midtstubakken og på hjemmebane i Trondheim og Tromsø.

Trodde det var spam

Men at det faktisk ble noe av filmingen, det var ikke gitt på forhånd.

– Jeg ble kontakta for rundt ett år siden av en kinesisk mailadresse som jeg først tenkte at bare var spam, så jeg lot det bare ligge, sier Tromsø-hopperen til NRK.

– Men så fikk jeg et par-tre mailer fra samme adresse. Da begynte jeg å sjekke litt hva dette var for noe, og da sto det signert med CCTV, fortsetter han.

Voldsomme seertall

Programmet varer i rundt 25 minutter. Episoden med Forfang ble vist tidligere denne uken. Programmet pleier å bli sett av rundt 400 millioner seere.

Forfang tror likevel ikke han blir gjenkjent på gata i Beijing om et par år.

– Vi får vel se om de klarer å huske den episoden der når vi kommer så langt. Jeg ser veldig frem mot det, og håper jeg er med å konkurrere i neste OL også, sier han til NRK.