– Det er ikke nødvendig, det Yerry gjør. Ikke nødvendig det han gjør hver eneste kamp, sier spanjolen.

Etter kampen var Guardiola tydelig misfornøyd med Everton-stopper Yerry Mina, som var i flere tøffe dueller med spesielt Haaland. BBC skriver at City-stopper Aymeric Laporte hevder Mina kløp ham i en duell.

Etter kampen tok Guardiola en alvorsprat med den colombianske stopperen.

– Jeg fortalte det til ham: Du er for god til å gjøre denne typen ting, sier Guardiola.

Han unnlot å utdype hva det er han mener er over streken, annet enn å antyde at det er gjentatte usportslige hendelser på grensen av regelverket.

– Dette var ikke fysisk. Det gikk heller ikke det på mentale. Det er ting han gjør hele tiden, som er virkelig unødvendig, sier Guardiola på VGs oppfølgingsspørsmål.

– Mener du han går over streken med regelverket? spør VG, ute etter hva konkret han mener er unødvendig.

– Spør ham, spør ham. Inviter ham hit på pressekonferansen og spør ham.

Everton-sjef Sean Dyche mener på sin side at han ikke vet hva Guardiola snakker om. Om det var så gjennomgående som Guardiola mener, ville vi vel alle sett det, hevder Dyche.

KLAR BESKJED: Ingen tvil om at Pep Guardiola var lite imponert over Yerry Mina. Akkurat hva han var misfornøyd med, unnlot han å svare på, tross VGs iherdige forsøk på å få spanjolen til å utdype. Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Selve 3–0-seieren på Goodison Park var komfortabel og sikker.

På Ilkay Gündogans innlegg steg Haaland til værs og stanget ballen bak Jordan Pickford. Målvakten hadde en hånd på den, men nordmannens «okse-heading» var rett og slett ikke mulig å holde ute.

Slik markerte han sitt 36. ligamål for sesongen:

Da hadde Gündogan allerede sendt gjestene i føringen med en lekker volley under press, etter en drøy halvtime.

Frem til det stanget bortelaget i oppofrende Everton-spillere. Haalands første berøring var en klarering med hodet etter 25 minutter, mange flere ble det heller ikke før han ble byttet ut i det 78. minutt.

Bortsett fra scoringen, da, hans tredje berøring etter 37 minutter.

For det var Gündogans kamp, han fortsatte storspillet med en frisparkperle i annen omgang. Derfra hadde gjestene full kontroll mot nedrykkstruede Everton.

Kampen på Goodison var særs viktig i tittelracet i Premier League. Med seier visste Manchester City at et av de tøffeste hindrene er håndtert.

Tre kamper gjenstår i ligaen, og nå skal svært mye gå galt om ikke Guardiolas menn forsvarer tittelen. De har råd til ett tap eller to uavgjort slik situasjonen er nå.

Guardiola holdt to fingre i været etter seieren – én for hver seier City trenger for sitt femte seriegull de siste seks år.