Nascar-stjerne sparket etter rasistisk kommentar

Bilføreren Kyle Larson (27) ble tirsdag sparket av Chip Ganassi-laget som følge av sin ordbruk under et virtuelt billøp i helgen.

Nascar-fører Kyle Larson er i trøbbel etter å ha brukt et rasistisk ord da han spilte bilspill. Nascar-fører Kyle Larson er i trøbbel etter å ha brukt et rasistisk ord da han spilte bilspill. Foto: Terry Renna / AP / NTB scanpix

Mandag ble det kjent at Larson var utestengt av både Nascar og laget etter å ha brukt et nedsettende ord om afroamerikanere mens han deltok i motorsportgigantens såkalte iRacing-serie.

Dagen etter har Chip Ganassi Racing gitt Larson beskjed om å finne seg noe annet å gjøre, ifølge nyhetsbyrået AP.

– Etter å ha tenkt seg nøye om, har Chip Ganassi Racing bestemt seg for å avslutte sitt forhold til fører Kyle Larson. Som vi har sagt før, var Kyles kommentarer både støtende og uakseptable, særlig med tanke på verdiene vår organisasjon står for, heter det i en uttalelse fra laget.

Larson har selv beklaget episoden på det dypeste. Han sier blant annet at han sa et ord som «aldri noen gang skal brukes».

27-åringen var på utgående kontrakt med sitt lag, og han var inntil søndag regnet som nummer én blant de såkalte «free agents» i Nascar-sirkuset.

(©NTB)