– England er interessert og det har jeg vært klar over en stund, sier Melheim til VG.

Tirsdag formiddag hevdet Sky Sports den norske 51-åringen kommer til å bli annonsert som vikartrener for det engelske kvinnelandslaget i fotball i løpet av de neste 48 timene.

Phil Neville forlot jobben nylig for å ta over som hovedtrener i MLS-klubben Inter Miami. Hans erstatter Sarina Wiegman, som nå trener det nederlandske landslaget, trer ikke inn i England-jobben før etter OL i Tokyo.

Også BBC har skrevet at Riise er blant favorittene til vikarjobben for «The Lionesses».

Melheim sier at han selv som styreleder ikke har vært involvert i noen forhandlinger med det engelske forbundet, men sier at det er Riise selv som styrer dialogen.

– Jeg har hele tiden vært støttende til Hege og vi har sagt at vi har avventet noe videre nå til Hege selv har hatt sine nødvendige diskusjoner med England, sier styrelederen.

Riise ga seg som trener for LSK Kvinner etter 2020-sesongen og har gått over i en rolle som utviklingssjef i klubben.

– Jeg har vært klar over at hun har snust på andre muligheter. Jeg skulle gjerne hatt med Hege videre i LSK selv om hun ga seg som hovedtrener, men jeg er jo glad på Heges vegne hvis dette går i orden, sier Melheim.

– Nå eksporterer ikke LSK bare spillere, men også trenere til utlandet. Det er strålende nyheter for norsk kvinnefotball, sier han.

VG har ikke lykkes å få kontakt med Hege Riise selv tirsdag.

Slik reagerte Hege Riise da hun fikk hedersprisen på idrettsgallaen i 2016: