– Vi slo tilbake etter 0-3-tapet mot Italia. I dag spilte vi som en enhet, noe som var helt avgjørende. Vi visste at dersom vi spilte bra i dag, ville vi skape mange muligheter. Det gjorde vi, sa Shaqiri etter kampen.

Wales, som spilte nesten en hel omgang med ti mann mot et B-preget Italia, tapte «bare» 0–1. Dermed må Sveits nøye seg med tredjeplass i gruppen med sine fire poeng. Det holder trolig til åttedelsfinale, men avhenger altså av resultatene i de andre gruppene.

Tyrkia kunne også kjempe om avansement, men dette EM-sluttspillets kanskje største skuffelse så langt var ikke på hugget i kveld heller.

Riktignok startet tyrkerne med et par brukbare skuddforsøk fra distanse, og det så lovende ut. I noen få minutter, for da tok Sveits ledelsen.

I det sjette minuttet spilte Zuber til Haris Seferovic og han plasserte ballen lavt i det lengste hjørnet bak Ugurcan Çakir. Tyrkias forsvarsspill var passivt, som det også var mot Italia og Wales.

20 minutter senere økte Sveits ledelsen. Zuber fant Shaqiri, og med sin dårligste fot – den høyre – banket Liverpool-spilleren ballen i krysset. Lekkert!

Tyrkia fikk reduseringen i 2. omgang da Irfan Kahveci vartet opp med et herlig venstrebeinsskudd fra 18 meter – opp i hjørnet til høyre for Yann Sommer i Sveits-målet. Da var det spilt en drøy time.

KVELDENS SERVITØR: Steven Zuber (t.h.) hadde pasningen til alle de tre scoringene mot Tyrkia og Merih Demiral. Foto: OZAN KOSE, AFP

Det var klar overvekt av tyrkiske fans på tribunene i Baku, og de øynet muligheten for et comeback. Men det varte ikke i mange minuttene.

Zuber fant Shaqiri inne i feltet med en lekker pasning, og med venstrebeinet sørget Sveits-stjernen for 3–1 og punkterte kampen.

Shaqiri har scoret for Sveits i VM 2014, EM 2016, VM 2018 og nå EM 2020/21. Der er han i godt selskap med Cristiano Ronaldo (Portugal), Ivan Perisic (Kroatia) og Romelu Lukaku (Belgia).