En glohet putter førte til at Viktor Hovland virkelig fikk uttelling under den andre runden i Arnold Palmer Invitational på PGA-touren. Totalt ble det syv birdier i løpet av dagen, og han reddet seg også mesterlig inn ved flere anledninger.

– Jeg så linjene veldig bra, og jeg klarte å starte puttene på linjen. Noen ganger er det slik at når du får i et par (putter) tidlig, så er det enkelt å holde det gående gjennom dagen, sier Hovland til PGA-touren.

Nordmannen endte dagen med kun 23 putter på 18 hull, og «tjente» ifølge PGA-tourens statistikk over fem slag på feltet med putteren under den andre runden.

– Jeg visste ikke at det var så få. Jeg visste at jeg puttet bra, men jeg visste ikke at det var 23, sier Hovland.

Med en runde på 66 slag, seks slag under par, er han totalt ni slag under par etter de to første rundene. Nordmannens runde var to slag bedre enn nest beste runde i løpet av fredagen.

Før de siste to rundene, er han to slag foran trioen Tyrrell Hatton, Talor Gooch og Rory McIlroy. Billy Horschel er tre slag bak Hovland, mens det er seks slag ned til spillerne som deler sjetteplassen.

Hovland har spilt seg opp til en fjerdeplass på verdensrankingen etter å ha vunnet tre av de syv siste turneringene han har deltatt i, og den gode formen lover bra før en intensiv periode for Hovland. Neste uke spiller han The Players Championship, før han skal spille Valspar Championship og World Golf Championships Match Play de to ukene etter. Etter det skal han ha en ukes turneringsfri, før årets første majorturnering, The Masters (7.-10. april).

I GOD POSISJON: Før de siste to rundene ligger Hovland meget godt an. Foto: DAVID CANNON / AFP

Arnold Palmer Invitational er blant de største turneringene på PGA-touren foruten majorturneringene, og er en turnering Viktor Hovland har spilt hele tre ganger tidligere.

Turneringen var den første Hovland klarte cuten i på PGA-touren, noe han gjorde som amatør i 2019.

Toppresultatene har imidlertid uteblitt for Hovland i turneringen. I 2019 ble det en delt 40. plass, i 2020 ble det en delt 42. plass, mens det ble en delt 49. plass i 2021.

I fjor var han helt oppe på en delt tredjeplass etter to runder, men runder på 77 slag (fem over par) og 78 slag (seks over par) på de siste to rundene gjorde at det ble en anonym plassering til slutt.

– Jeg spilte godt her etter to dager i fjor, men så mistet jeg hodet mitt litt etter å ha spilt dårlig. Det er fort gjort å gjøre et par bogeyer i starten av runden, og hvis du da prøver å tvinge frem birdier, kan du få deg et slag i trynet. Jeg skal prøve å være tålmodig. Jeg følte jeg mestret det i dag, sier Hovland til Eurosport.

Under den første runden, torsdag, gikk det mye opp og ned, men på de siste fire hullene gikk han tre slag under par og sikret seg en god start – blant annet takket være denne chippen:

Hovland lå på en delt ellevteplass etter den første runden, og på den andre runden fikk han virkelig fart på spillet. Med syv birdier og kun én bogey, ble det en runde på 66 slag, seks slag under par. På de 14 rundene Hovland har spilt på den velkjente Bay Hill-banen, er det hans klart beste runde.

Arnold Palmer vant hele 62 ganger på PGA-touren og er blant de største legendene i golfsporten. Palmer døde i 2016, 87 år gammel. Helt siden 1979 har turneringen Arnold Palmer Invitational blitt arrangert på PGA-touren – en turnering Tiger Woods har vunnet intet mindre enn åtte ganger.

Tidligere har Hovland kun tre ganger gått under 70 slag (69 slag på åpningsrunden både i fjor og i år, og 68 slag på den andre runden i fjor) på Bay Hill i konkurranse.

Verdensener Jon Rahm gjorde seg bemerket med denne putten under den første runden i årets turnering:

PS! Du kan følge PGA-touren på Discovery+ og GolfTV.