– Det er et privilegium å få jobbe med noe jeg interesserer meg for. Det er absolutt en mulighet jeg setter stor pris på og det er ikke noe annet jeg kunne tenke meg å bruke mine krefter på, sier Bae til VG.

Den profilerte sjakk-kommentatoren og advokaten har de senere årene vært partner i advokatfirmaene Legalis og Alt Legalt, men trakk seg fra jobben i midten av januar.

Nå sier Bae at han går over i jobben som avdelingsleder for internrevisjon i Flyktninghjelpen fra over påske.

– Jeg ser virkelig frem til å jobbe med Flyktninghjelpen, og jeg skal bidra til organisasjonsutvikling og til å følge opp at regler blir fulgt opp intern. Som jurist, advokat og med min organisatoriske kompetanse håper jeg at jeg kan bidra på dette feltet, sier Bae.

I et større VG-intervju i 2019 la Bae frem sitt brennende engasjement for arbeidet med flyktninger og har for eksempel organisert sjakk-kvelder på Bøler bibliotek med hensikt om å bidra til integrering.

– Jeg har hatt en veldig positiv erfaring med å kombinere sjakk og det å integrere flyktninger i landet. Sjakken knytter folk sammen på tvers av generasjon, bakgrunn og fysiske forutsetninger, sier Bae.

– Men det viktigste spørsmålet: Kommer du til å fortsette med å kommentere sjakk på NRK?

– Ja, det skal jeg også få tid til. Først når Magnus skal forsvare VM-tittelen sin i november, sier Bae.

PS! Kandidatturneringen, som skal avgjøre hvem som får møte Magnus Carlsen i kampen om VM-tittelen, begynner 19. april.