Jarl Magnus Riiber var i en klasse for seg da han gikk til sin 12. seier for sesongen. Han vant verdenscupfinalen i Schonach foran landsmannen Jan Schmid.

Med nok en seier tangerte Riiber den finske kombinertlegenden Hannu Manninens rekord på 12 verdenscupseire i løpet av én og samme sesong.

– Det ble en helt perfekt avslutning for vår del med to mann på pallen, sa landslagstrener Kristian Hammer til NTB.

Jarl Magnus Riiber gikk ut 17 sekunder bak den japanske Ryota Yamamoto. Den japanske utøveren var derimot ingen målestokk.

Vinneren fra lørdag, Bernhard Gruber, startet mye lenger bak denne gangen så derfor holdt den suverene verdenscupvinneren unna også i sesongen siste renn.

Det ble ikke noe hopprenn i Schonach søndag på grunn av kraftig vind og derfor måtte man ta i bruk prøveomgangen. Der hadde Riiber 108,5 meter, mens japaneren var 5 meter kortere.

Jan Schmid viste at VM-sølvet ikke var noen tilfeldighet. Trønderen som gikk sitt siste verdenscuprenn gikk inn til annenplassen, mens Gruber ble dyktig sliten mot slutten. Østerrikeren sikret derimot den siste pallplasseringen.

Magnus Krog gikk seg opp fra 37.-plass til 10.-plass til slutt. Espen Bjørnstad ble nummer 17. Harald Johnas Riiber tok 24.-plass, mens Espen Andersen havnet på plassen bak.

Jørgen Graabak endte på 31.-plassen uten verdenscuppoeng.