– Vi møter et dårlig lag, et dårlig fotballag. De har to sjanser som de scorer på, så vi kjører over dem. Vi klarer å score to mål og har flere sjanser hvor vi burde vunnet kampen, sa Dønnum til TV Norge etter kampen.

Overfor VG utdyper han utsagnet på denne måten:

– Vi gjør dem hvert fall dårlige i dag. De har gjort det bra tidligere, men i dag kjørte vi over dem, sier Dønnum til VG.

Heller ikke Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo var fornøyd med poengfangsten.

– Dette er et ran. Det er kjedelig å ikke vinne, for det er klasseforskjell. Vi styrer kampen med 72 prosent ballbesittelse i førsteomgang, og fortsetter å kjøre på i andreomgang. Lillestrøm har nesten ikke ballen, men de har to skudd på mål - og begge går inn, sier Fagermo til VG.

Det så lenge ut til å ende med borteseier på Intility Arena, men en forrykende annenomgang av Aron Dønnum sørget for at erkerivalene måtte dele poengene. Først reduserte Dønnum selv til 1–2, før han regisserte 2–2-målet til Henrik Udahl.

– Det er et øyeblikks magi av Aron Dønnum. Og der viser Henrik Udahl hvilken avslutter han er, sa Eurosports Joacim Jonsson fra kommentatorboksen da utligningen var et faktum.

LSK-trener Geir Bakke var på sin side mer tilfreds med ett poeng, slik som kampen ble.

– Jeg synes vi er skarpe i en del tilfeller i overgangsspillet vårt i førsteomgang, men vi ble for lave i for lange perioder. Vålerenga hadde en offensiv tilnærming som jeg liker, og de var gode i dag. Men det er lov å ha dager som dette også, sier Bakke til VG.

Allerede etter fire minutter satte Amor Layouni ballen i stolpen etter et praktangrep regissert av Osame Sahraoui. Vertene fortsatte i samme spor, med flere store muligheter ved både Henrik Udahl og Tobias Christensen. Så, helt mot spillets gang, var det gjestene som satte ballen i nettet. Lekre kombinasjoner ute til venstre, før Gjermund Åsen spilte inn mot Thomas Lehne Olsen sentralt.

Kapteinen hoppet elegant over, og der ventet Lars Ranger på bakre stolpe. 22-åringen fikk både tid og et hav av rom til å prikke ballen ned i det lengste hjørnet. 1–0 LSK.

Det var vingbackens første scoring for barndomsklubben.

– Om jeg skulle valgt et sted hvor det første målet skulle komme, ville jeg nok valgt at det skulle skje her. Jeg skrek til Thomas at jeg var bak ham, og han var snill nok til å la den gå. Da fikk jeg veldig god tid, og kunne bare legge den i motsatt hjørne, sier Ranger til VG.

LSK-spillerne kunne juble etter 1–0 på Intility Arena. Foto: Terje Bendiksby

Bare minutter senere var Tobias Christensen fryktelig nære. Et elegant frispark fra 23 meter duppet ned i tverrliggeren og over. Hjemmelagets andre treff i metallet. Istedenfor var det LSK som doblet ledelsen like før hvilen.

«Alle» trodde Thomas Lehne Olsen var i offside da han ble spilt igjennom av Ifeanyi Mathew, men linjedommer valgte helt riktig å holde flagget nede. Spissen var iskald alene med Kristoffer Klaesson. Dermed tok LSK med seg en noe ufortjent ledelse inn i pausen.

Aron Dønnum kom inn og snudde alt for vertene. Her setter han hjemmelagets første scoring etter kun syv minutter på banen. Foto: Terje Bendiksby

Så skulle det snu. Aron Dønnum hadde ikke spilt fotball siden 20. juni. Etter å ha leget skaden sin på rekordtid, kom han inn ved halvtid for vertene. Og det tok bare syv minutter for Dønnum å markere seg.

Osame Sahraoui regisserte det hele i mellomrommet, før han slo ballen elegant vektet inn i feltet. På bakre stolpe ventet innbytteren, som enkelt reduserte.

Dønnum fortsatte å terrorisere LSK-forsvaret utover i omgangen. Men hjemmelaget måtte vente helt til det var spilt 84 minutter før utligningen. Det var Henrik Udahl som fant nettmaskene. Gjennomspillet kom selvfølgelig av innbytter Dønnum.

Henrik Udahl sørget for 2–2. Foto: Terje Bendiksby

Vålerenga fortsatte å presse på i sluttminuttene, men Lillestrøm holdt unna.

– Det er dårlig av oss å gi fra oss en 2–0-ledelse, men samtidig ble vi veldig lave i andreomgang og Vålerenga var gode. Jeg tror vi skal være glad kampen ikke varte ti minutter lenger. Sånn sett er vi tilfreds med ett poeng, sier LSK-kaptein Thomas Lehne Olsen til VG.