Molde, fjorårets suverene seriemester, har fått en fryktelig start på sesongen. På Åråsen var det mye som gikk galt – igjen.

– Når du holder på i Molde, vet du at spørsmålene blir stilt når du går tre kamper uten å vinne. Det er naturlig. Så får vi bare jobbe på med vårt, og så skal vi slå tilbake, lover Molde-trener Erling Moe.

Lillestrøm vant 2-1 etter hjemmescoringer av Kristoffer Tønnessen og Akor Adams. Molde sviktet i to avgjørende situasjoner i første omgang:

  • Først da Erling Moe forsøkte seg med et mottrekk mot Lillestrøms farlige cornere. Molde-treneren valgte å legge igjen tre spillere fremme, men trikset lyktes ikke. Tønnessen headet LSK i føringen – etter Gjermund Åsens presise corner.

– Det er naivt å komme til Åråsen med den taktikken, melder Tønnessen.

  • Kort tid før pause var det kapteinen som feilet. Magnus Wolff Eikrem taklet Åsen med strakt ben. Dommer Ola Hobber Nilsen dro opp det røde kortet etter en VAR-sjekk.

– Det er klart det blir avgjørende. Det er dumt å la gutta spille med ti mann, og det er klart at kapteinen har stor del av skylden, sier Wolff Eikrem til VG.

Molde vant Eliteserien med 18 poengs margin til Bodø/Glimt i fjor, men i år har Erling Moes menn havnet skikkelig bakpå.

  • Sjokktap mot Tromsø, bare uavgjort hjemme mot Rosenborg og tap på Åråsen søndag kveld gjør at Molde står med ett fattig poeng.

  • Samtidig har Bodø/Glimt lekt seg til full pott og 9–0 i målforskjell.

BLUSS: Det var god kok på bortetribunen på Åråsen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Molde kom til Åråsen for å snu den vonde trenden, men det startet på verst tenkelig vis – med baklengs etter bare fire minutter.

Et mer klassisk LSK-mål skal du jobbe litt for å finne. De gule og sorte er kjent som Eliteseriens beste dødballag.

Molde-trener Erling Moe forsøkte derfor å være lur.

  • Molde la igjen tre spillere i angrep da LSK fikk corner.

  • Dermed la Lillestrøm igjen fire utespillere bak.

  • I Molde-feltet var det derfor åtte Molde-spillere, inkludert keeper, og fem Lillestrøm-spillere.

  • Det endte med at Kristoffer Tønnessen knuste Eirik Haugen i lufta og stanget Lillestrøm i ledelsen.

– Jeg legger merke til at de legger igjen tre stykker. Da er det bare å takke og bukke, for det blir ekstremt mye rom. Så da er det bare å sette frem hodet. Det er naivt å komme til Åråsen med den taktikken. Vi er et bra dødball-lag, så det er litt vel naivt og det ble de straffet for, er målscorer Tønnessens dom over cornervarianten.

Erling Moe svarer at planen var å ikke gjøre det så folksomt i boksen. Han peker på en tapt duell som ikke skulle vært tapt.

Erling Moes cornertrekk ble ikke prøvd flere ganger på Åråsen.

– Angrer du?

– Nei, da er du inne på noe som er vanskelig i fotball. Situasjonen har skjedd, og da får vi dra læring av det. Vi står mye bedre senere, men det handler om vilje og trykk i egen boks, sier Moe.

– Vi trodde det var en lur plan, men de er fem mann som er lik i størrelse og i kraft, og alle er sulte på å nikke ballen. Vi må bare unngå å sette oss i de situasjonene, sier Ola Brynhildsen til VG om trekket.

SKUFFET: Moldes innbytter Kristian Eriksen fortviler. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Emil Breivik utlignet for bortelaget etter et vakkert angrep, og Molde-supporterne kunne tenne på blussen. Den fikk ikke brenne ut, før Akor Adams løp seg fri og fikset 2–1 til Lillestrøm, drøye minuttet senere.

Molde presset på for en utligning i sluttminuttene, uten å skape de helt store sjansene. LSK tok sesongens andre seier, begge på Åråsen.