Branns Niklas Castro og Felix Horn Myhre sikret 2–0-seier over Haugesund og kan teoretisk sett fremdeles ta seriegull til tross for at Bodø/Glimt med seier søndag kan sikre tittelen selv på eget gress i Bodø.

Tre poeng gjør imidlertid at sølvmedaljen er i bergensernes hender når bare to kamper gjenstår av sesongen.

– Det ble en «fight». Og kanskje mer enn vi hadde ønsket oss, sier Bård Finne til TV 2 ved kampslutt.

– Det er tett og hver scoring og hvert poeng kommer til å telle. Det gjorde godt i dag med tre poeng, men det er to kamper igjen og vi skal gjøre jobben selv vi, sier Brann-yndlingen.

ELLEVE STRAKE KAMPER UBESEIRET: Brann styrer mot sølv i Eliteserien etter ti seiere på elleve kamper. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Ti seiere på de siste elleve er fasit for Brann etter lørdagens seier, men selv om den ubeseirede rekken styrer mot sølvmedalje er det ingen forhåndsfeiring å spore hos Brann-trener Eirik Horneland.

– Vi må passe på ikke å bli selvgode. At vi går videre ydmykt med selvtilliten vi har, sier Horneland.

Etter landslagspausen venter Bodø/Glimt på Brann Stadion.

– Det er viktig å sette press på de andre, men vi har en meget tøff kamp mot Norges beste lag neste gang. Det var viktig for oss å sette trykk på de andre, påpeker Brann-sjefen.

BANNER: Brann-fansen stilte opp på Haugesund Sparebank Arena med et banner med påskriften «Som svartedøden tar vi Norge med storm». Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Et drøyt kvarter inn i kampen banket Castro inn 1–0 på et straffespark.

VAR måtte gripe inn da Ulrik Mathisen gikk i gresset innenfor Haugesunds 16-meter i en duell med Ulrik Fredriksen. Dommer Ola Hobber Nilsen pekte kontant på ellevemetersmerket etter å ha sett situasjonen på VAR-skjermen.

Etter 38 minutter avsluttet Horn Myhre et godt Brann-angrep og bredsidet inn 2–0.

MÅLSCORER: Niklas Castro satte inn 1–0 for Brann på straffespark mot Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

– Brann leder fortjent. Det har vært en typisk Brann-omgang der de bare maler i stykker motstanderen, sa TV 2s ekspert Jesper Mathisen i pausen.

I god derby-ånd ble det tøffe dueller mellom lagene – med de to tidligere lagkameratene Thore Pedersen og Alexander Søderlund i hovedrollene.

– Søderlund er en god spiller med mye energi. Han er dyktig til å krige. Det var deilig at han fikk et gult kort også, så kanskje han må roe seg litt, sa Thore Pedersen til TV 2 i pausen. Han fikk selv gult kort etter bare fem minutter.

Søderlund dro på seg gult kort sekunder før førsteomgang ble blåst av.

– Det ser litt brutalt ut når det er 90 kilo som skal flyttes for andre. Jeg føler ikke jeg får så mye frispark, men dommeren gjør så godt han kan, sa Haugesund-spissen.

DUELLSTERK: Alexander Søderlund i duell med Branns Japhet Sery Larsen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Etter pause var det imidlertid Pedersen selv som var heldig å slippe unna det røde kortet da han hindret Sory Diarra på vei fremover.

– Der er han virkelig heldig som slipper unna sitt andre gule. Der kan Hobber Nilsen fort flekke frem det andre gulet, sa Mathisen.

Annenomgang forble målløs. Dermed endte det 2–0 til Brann i Haugesund.

Brann på annenplass har nå fire poeng på Tromsø som spiller bort mot Odd søndag.