Warholm løp inn til tiden 47, 24 i sesongens siste konkurranse i 400 meter hekk.

– Jeg føler meg veldig bra, og er fornøyd med at jeg kan løpe såpass raske tider på tampen av sesongen. Det viser også at jeg er tilbake for å løpe fort, ikke denne sesongen, men neste, sier Warholm i et intervju med arrangøren.

På Olympiastadion i Berlin møtte nordmannen sterke konkurrenter som Yasmani Copello, Ludvy Vaillant og Joshua Abuaku, som alle løp i EM-finalen for noen uker siden. Også den gangen var Warholm sterkest.

I søndagens løp endte Vaillant som nummer to bak Warholm, mens Abuaku tok tredjeplassen.

Warholm distanserte tidlig feltet og vant soleklart. Vaillant var i mål hele 1,02 sekunder bak nordmannen.

– En kjempeflott måte å avslutte en ganske vanskelig sesong, sier trener Leif Olav Alnes til VG på telefon fra Berlin.

Selv om Warholm har løpt raskere før, var treneren godt fornøyd med det han så fra tribunen.

– Dette var en litt annen type setting, der det er vanskelig å ta ut absolutt alt, sier Alnes, og sikter til at seieren ble såpass overlegen.

Laget konkurranse for Warholm

Den ferske europamesteren Warholm har ikke vært aktuell for sesongens siste Diamond League-stevner, der de aller beste møtes, heller ikke finalen 7. og 8. september. 26-åringen ble nemlig skadet i sesongstarten og har ikke løpt utenom VM og EM.

Som erstatning for Diamond League valgte Warholm altså å stille i det såkalte ISTAF-stevnet i Berlin denne søndagen, i likhet med treningspartnerne Amalie Iuel og Elisabeth Slettum. Iuel ble nummer to og Slettum nummer fire da de løp 400 meter flatt tidligere søndag.

Flere nordmenn imponerte i Berlin: Sigurd Tveit løp inn til 3.37,02 på 1500 meter, ifølge friidrettsbloggen Friidrett1 bare hans fjerde løp på distansen. Det er også femte best i Norge gjennom tidene, bak tre blad Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås ifølge samme kilde.

400 meter hekk sto i utgangspunktet ikke på programmet, men ettersom Warholm takket ja, bestemte arrangørene seg for å sette det opp på kort varsel – og greide å få på plass flere av de beste konkurrentene.

Premiebonusen for førsteplass i ISTAF-stevnet er snaut 30.000 kroner (3000 dollar), mens den i et ordinært Diamond League-stevene er snaut 100.000 kroner (10.000 dollar) etter dagens dollarkurs. Startpenger er en annen sak. For stjernene er de betydelig større. Hvor mye Karsten Warholm får for å ta turen til Tyskland, er ukjent.

Løpet i Berlin er trolig Warholms siste denne sesongen.

– Nå skal vi ta en liten vareopptelling, men det var nok det siste han skal løpe, sier Alnes, og legger til at han er glad for at det nå ligger an til at Warholm kan starte på treningen til neste sesong helt skadefri.

Warholm fikk store deler av årets sesong spolert på grunn av skade, men greide å bli europamester - og avsluttet i dag med sesongens andre seier. Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Godkjent sesong

Det var i sesongstarten Warholm pådro seg en skade på lårets bakside, og han rakk som regjerende mester seks uker senere så vidt friidretts-VM i Eugene. Der endte OL-gullvinneren på 7. plass i finalen med tiden 48,42 sekunder, og etterpå forklarte han at formen fortsatt var litt rufsete.

Fire uker senere forsvarte Warholm sin EM-tittel.

Sesongen ble ikke helt som de hadde håpet, men Alnes svarer ja når VG spør om han tror en slik sesong kan gjøre Warholm bare enda mer motivert.

– Det er bare om å gjøre å forholde seg til fakta, og bruke de på best mulig måte. Vi skulle ønske at skaden ikke hadde skjedd, men når det skjer, er det om å gjøre å gjøre det beste ut av det, sier han.

Alnes sier at det fortsatt gjenstår en del trening før Warholm er tilbake der han var før skaden, men da var han ifølge trener også i kalasform.

– Han var en del bedre, det er bare å si det som det er. Så syns jeg egentlig det har gått veldig bra, tatt i betraktning den skaden han har hatt.

Warholms verdensrekord er på 45,94. Sunnmøringen har 47,12 som sesongbeste, satt i nettopp EM-finalen.