– Jeg har gjort mye i livet mitt, men det er definitivt det verste jeg har gjort, sier håndballguttas venstrekant til VG.

Barthold var full av motstridende følelser da han ble hentet av svoger Kristian Bjørnsen hjemme i Aalborg 2. januar for å dra til Norges EM-oppkjøring i København.

– Vi har gledet oss enormt til å få Elea. Så skulle jeg dra til noe av det størst jeg kunne oppleve utover det å få en datter. Det var blandede følelser for en nybakt far.

– Det er spesielt med både det første barnet og det første mesterskapet. Da jeg hentet ham hadde han en tåre i øyekroken, beskriver lagkompis Kristian Bjørnsen.

– Ikke bare en tåre i øyekroken. Jeg holdt henne rett før jeg skulle reise og da kom tårene. Jeg forstår hva folk sier når det gjelder å bli foreldre, sier Barthold til VG i Slovakia.

Nå har han vært borte fra sin tre uker gamle datter i to uker.

– Men kontakten med de hjemme er god. Det er mye FaceTime og Snapchat. Jeg har «tvunget» kona til å sende bilder når vi ikke snakker og så ringer jeg når jeg har sjansen. Det har røket noen gigabyte, beskriver mesterskapsdebutanten som opplevde å bli far for første gang 24. desember.

– Nå blir det dobbelt opp på julaften fremover, beskriver han med et smil.

foto
SVOGERE PÅ KANTEN: Landslagets venstrekant Sebastian Barthold og høyrekant Kristian Bjørnsen er svogere. Foto: Annika Byrde / NTB

Kona hadde termin 22. desember. Barthold ble coronasmittet tidligere i måneden, men rakk akkurat å komme ut av karantene dagen før.

Line Bjørnsen har selv hadde flagget på brystet i 51 kamper for junior-, ungdoms- og rekruttlandslaget.

– Vi har fått en håndballbaby, fastslår Barthold.

Paret ble kjærester allerede i tenårene da de møttes på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. De giftet seg 3. juli i fjor og er for lengst etablert i Aalborg hvor Barthold har spilt for de danske mesterne siden 2017.

Sist sommer sluttet også svoger Kristian Bjørnsen seg til klubben på Jylland. Nå spiller Barthold og Bjørnsen høyre og venstre kant både på klubb- og landslag.

– Det er veldig kjekt, sier Kristian Bjørnsen som selv har barn på fem og ett år.

– Det er veldig hyggelig og det gjør det enkelt at vi bor i samme by, sier Barthold som sist år i tillegg til bryllup og barn også ble ferdig utdannet siviløkonom. Men han har ingen planer om å slutte som håndballproff de neste årene.

– Jeg skal vinne gull med Norge og Champions League med Aalborg, sier han opptimistisk dagen etter den store skuffelsen mot Russland.

– Jeg har ikke staket ut kursen etter karrieren, men nå har jeg i alle fall noe å ta i bruk, legger han til

Barthold har vært Norges mestscorende i EM hittil. Han har satt inn fem spillemål og fem straffer. Men er slettes ikke fornøyd etter tapet mot Russland lørdag. Mandag kveld skal håndballgutta ut i kamp igjen.

– Jeg håper jeg ser en litt annen versjon av Norge mot Litauen, sier Sebastian Barthold.