SVEVDE LANGT: Men Bardal sviktet i landingen, noe som kostet han seieren i Engelberg. SVEVDE LANGT: Men Bardal sviktet i landingen, noe som kostet han seieren i Engelberg. Foto: NTB SCANPIX

Bardal tapte seieren på nedslaget

Bardal kom på tredjeplass, men var bare et nedslag unna seier i Engelberg.

Det var god norsk innsats i storbakkerennet i Engelberg lørdag.

Det så i tillegg lenge ut til at det skulle bli en nordmann på toppen av pallen, men landingen hos Bardal ødela.

Fire nordmenn blant de ti beste

Bardal hoppet 131 meter under vanskelige forhold, og med 134,7 poeng lå han 0,2 poeng bak polakken Jan Ziobro som hadde 134 meter etter den første omgangen.

Tsjekkeren Jakub Janda var nummer tre med 129,8 poeng.

Ole Marius Ingvaldsen lå på en oppløftende sjetteplass med 128,1 poeng etter et hopp på 129,5 meter. Anders Fannemel var nummer ti. Han hadde samme lengde som Ingvaldsen, men fikk 125,0 poeng.

Tom Hilde delte 24.-plassen etter et hopp på 126 meter.

Fortsatte å levere

I den andre omgangen var det Hilde som var først ut av nordmennene. Hilde skuffet i sitt andrehopp og landet bare på 123 meter, men hoppet seg likevel opp noen plasser til en 19.plass.

Fannemel lå som nummer ti etter førsteomgangen. I det andre hoppet svevde han ned til 134 meter, noe som til slutt holdt til samme plassering som etter første omgang. Plasseringen var i tillegg sesongbeste for Fannemel.

Ingvaldsen fortsatte der Fannemel slapp, og hoppet ned til 132 meter. Et godt hopp, men de andre hopperne levert ogå slik at Fannemel havnet til slutt på en respektabel niendeplass.

Hoppet langt, men satte ikke nedslag

Bardal, som nummer to etter førsteomgangen, så veldig bra ut i luften og landet på 140 meter, bare èn meter bak bakkerekorden.

Men da Bardal skulle lande måtte han ned i knestående, og tapte dermed masse stilpoeng.

Nord-trønderen gikk derfor inn på en andreplass bak Kamil Stoch.

Dobbelt polsk

Jan Ziobro var sistemann oppe på bommen. Den polske hopperen innfridde i sitt siste hopp og sikret dobbelt polsk på pallen med 141 meter i sitt siste hopp.

Bardal ble da sendt ned til tredjeplass på pallen.

Ziobro hadde en niendeplass som best i verdenscupen før lørdagens seier.

Rune Velta med 123,5 (31) og Robert Jonasson 120,5 meter (41) fikk ikke hoppe finaleomgangen. Velta var 0,4 poeng unna en plass i finalen.

Verdenscupleder Gregor Schlierenzauer endte på en skuffende 27.-plass.