Russland tilbake i Paralympics

Gir opp håpet om at Russland skal godta McLaren-rapporten.

 Russland får komme tilbake i varmen i den internasjonale paralympiske komiteen. Her ser vi flammen på siste dag av Paralympics i Sotsji i 2015. Russland får komme tilbake i varmen i den internasjonale paralympiske komiteen. Her ser vi flammen på siste dag av Paralympics i Sotsji i 2015. Foto: Pavel Golovkin / TT NYHETSBYRÅN

Den internasjonale paralympiske komité (IPC) har vedtatt å ønske Russland velkommen tilbake etter over to års utestengelse på grunn av utstrakt doping.

IPC mener at reformer innen russisk idrett for å slå ned på doping og hindre myndighetenes involvering i juks er tilstrekkelig for å la russiske utøvere konkurrere under eget flagg i Paralympics i Tokyo i 2020.

Komiteen har samtidig gitt opp å kreve at Russland godtar konklusjonene i den såkalte McLaren-rapporten om omfattende og systematisk doping innen russisk idrett.

Det var innholdet i denne rapporten som førte til utestengelsen i 2016, og som også førte til at Russlands olympiske komité og en rekke russiske utøvere ikke fikk delta i OL i Sør-Korea.

– Russland vil trolig aldri akseptere innholdet i McLaren-rapporten, sier IPC-president Andrew Parsons.