Andreas Nygaard lå lenge godt an under 70-kilometeren, men måtte til slutt nøye seg med fjerdeplassen. Tore Bjørseth Berdal spurtet til seier foran Tord Asle Gjerdalen og Petter Eliassen.

Flere byttet på å dra de siste kilometerne. Etter to og en halv time i løypa var det veteran Anders Aukland som lå i tet og dro, før Nygaard og Eliassen deretter la seg foran.

Også Sjur Røthe var helt oppe i tet da det kun gjensto fem kilometer av rennet, men måtte til slutt se at andre løpere dro litt ifra. Da han i tillegg brakk staven, ble det tungt for 31-åringen fra Voss. Han ble til slutt nummer ni.

Tore Bjørseth Berdal vant Marcialonga søndag. Her fra Vasaloppet i 2019, hvor Berdal var best. Foto: Ulf Palm, TT / NTB scanpix

Petter Northug deltok også i årets Marcialonga, men var ikke med å kjempe om topplasseringene.

Etter å ha vunnet La Diagonela i Sveits forrige helg, var Chris Jespersen én av favorittene til å vinne søndagens 70 kilometer lange løp fra Moena til Cavalese.

Det samme var vinneren og toeren i fjorårets Marcialonga, Eliassen og Nygaard. Gjerdalen, som har vunnet Marcialonga tre ganger tidligere, hadde også favorittstempel.

(100% Sport / NTB)