Robert Johansson ble annenmann i Raw Air-rennet i Lysgårdsbakken tirsdag. Bare østerrikske Stefan Kraft var bedre.

Johansson hoppet 135 og 138,5 meter og fikk 273,3 poeng.

Kraft ledet etter 1. omgang etter et hopp på 138 meter. Han slo til med 141 meter i finalen og endte til slutt 12,4 poeng foran Johansson.

Johansson leder derimot i Raw Air-sammendraget etter fem av ti renn. Han er 12,9 poeng foran Kraft halvveis i turneringen.

– Det er bra hopping om dagen. Jeg er fornøyd med det, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sa Johansson til NRK.

Han var på ingen måte skuffet over at han ikke klarte å ta sin annen strake verdenscupseier.

Kraftig avansement

Johann André Forfang fikk bare opp 124,5 meter i første omgang, men i finalen greide han 138,5 meter, og med 3 x 19 i stil avanserte han til femteplass.

Marius Lindvik var nummer 16 etter 1. omgang, og med 134,5 meter rykket han opp til 13.-plass etter annen omgang.

Johann André Forfang takker publikum etter konkurransen i Lillehammer. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Det var et godt renn, men ingenting å gjøre med Kraft denne gangen. Alt i alt et godt renn fra oss. Det blir spennende framover. Kraft nærmer seg og har funnet formen, sa Alexander Stöckl.

Granåsen neste

Etter rennet setter hopperne seg på bussen for avreise til Trondheim. Allerede onsdag er det hopping i Granåsen, som er den tredje arenaen i Raw Air.

Robin Pedersen var nest best av de norske etter 1. omgang, men i finalen fikk han umulige forhold og landet på bare 118,5 meter. Dermed falt han ned til 18.-plass.

Andreas Stjernen hoppet sitt siste svev i Lysgårdsbakken og avsluttet med 107 meter. I første omgang hoppet han 125,5 meter, og det ble 30.-plass.

– Nå drar jeg hjem til Trondheim og satser på at jeg har tre gode hopp igjen, sa Stjernen til NRK.

Halvor Egner Granerud skuffet nok en gang på hjemmebane med 104,5 meter og tok seg ikke til finaleomgangen. Det gjorde heller ikke Andreas Granerud Buskum (116,5), Fredrik Villumstad (103,5) eller Oscar P. Westerheim (98,5).

Joakim Aune ble diskvalifisert for ureglementert hoppdress.

(©NTB)