– For meg, sett utenfra, er Strømsgodset en klovne-klubb. Det er det vi må ta tak i nå. Vi må samle spillerne, sier Ingebretsen til VG.

Wibe Lund ble spurt om å ta treneroppgaven i helgen. Han ønsket at Ingebretsen ble med.

– Jeg er rørt og takknemlig for at han ble med, sier Wibe-Lund til VG.

– Jeg elsker Strømsgodset. Det er min klubb, sier Ingebretsen.

Wibe-Lund har vært assistenttrener i Godset siden 2015. Ingebretsen har vært hovedtrener i klubben i to perioder tidligere – fra 2015 til 2016 og fra 2018 til 2019. Han var blant annet hovedtrener før Pedersen tok over.

I utgangspunktet er de likestilt, men Ingebretsen sier at det er Wibe-Lund som bestemmer hvem som skal være hovedtrener.

– Vi skal spre masse energi, sier Ingebretsen.

Det har stormet rundt klubben de siste dagene.

– Alle skjønner at dette er en ekstremt krevende situasjon, sier Wibe-Lund.

– Det har vært den mest krevende perioden i Strømsgodset noen gang, sier Dag Lindseth Andersen, daglig leder i Strømsgodset.

– Det har vært en veldig vanskelig situasjon for hele klubben og for oss spillerne. En tøff prosess, sier Jonathan Parr, spillergruppens talsmann, til VG.

Wibe-Lund innrømmer at det er splittelser og ulike meninger i spillergruppen etter støyet den siste tiden.

– Det er ikke en splittet spillergruppe som står her nå, men det har vært splittelser og diskusjoner underveis. Nå har alle fått luftet sine frustrasjoner, og vi har fått en god prat, sier Parr.

SPILLERDUO: Jonathan Parr og Lars-Christopher Vilsvik. Foto: Joachim Baardsen

Han varsler at spillerne vil åpne mer opp om hvordan de synes klubben har håndtert saken etter at varslingssakene mot Henrik Pedersen er ferdig behandlet.

– Jeg opplever at det er kjempepotensial for å samle gruppen, sier Wibe-Lund.

– Hva må dere gjøre for å samle spillergruppen?

– Det første vi begynner med er ærlighet. Det er ekthet, og være modig i denne prosessen. Så er det mange ulike virkemidler som kan tas i bruk. Det er her jeg mener Bjørn Petter er den beste mannen jeg kjenner, svarer Wibe Lund.

– Hvordan har du opplevd varslersaken?

– Det har vært tøft. Det har gått utover mange personer. Personlig har det vært krevende. Jeg vil ikke kommentere noe mer om prosessen enn det, svarer Wibe-Lund.

Den nye trenerduoen sier de ikke har fokus på om de kan få sjansen til å trene laget fast.