GIR SEG: Ronny Lange (t.v.) og Aslak Smalås. GIR SEG: Ronny Lange (t.v.) og Aslak Smalås. Foto: Rune Robertsen

Trenerduo gir seg i Storm – erstatteren er like om hjørnet

Ronny Lange trente Tromsø Storm sammen med Aslak Smalås i fjor. Nå har han funnet sin egen erstatter.

Da Tromsø Storm valgte å skille lag med Chris Warren etter årets første kamper i fjor, gikk sportslig leder Ronny Lange inn i et trenerteam med tidligere spiller Aslak Smalås.

Nå er det klart at duoen ikke fortsetter neste sesong.

– Vi ser etter andre kandidater. Jeg har ikke tid på grunn av en krevende jobb. Samtidig angrer jeg ikke på at jeg gjorde det. Det har vært veldig artig, sier Ronny Lange, som nå går tilbake til rollen som sportslig leder.

– Det var en kortsiktig løsning i fjor. Alle avgjørelser der jeg satt på andre siden av bordet som trener i fjor, holdt jeg meg unna, forteller Lange.

Prøvde seg på Stoller

Aslak Smalås er i utgangspunktet ikke aktuell for å fortsette han heller.

– Jeg har ikke prøvd å overtale han, men han har dårlig tid han også, med en hovedoppgave i studiene, så han er i tidsklemma også, så det blir vanskelig. Samtidig, er vi i beit og plutselig ikke har noe annet, vil vi nok klare å overtale han.

Men det er ikke prioritet én for verken Lange eller klubben.

iTromsø vet de forsøkte å overtale Baard Stoller, som de to siste årene har vært trener i Tromsø Storm Ungdom, til å ta jobben.

Lange forklarer hvorfor de ikke lykkes med det.

– Jeg snakket en del med Baard og hadde OK kontakt med han i fjor også¨, men han hadde lyst til å flytte tilbake til Bergen. Han flyttet derfra når han var 15 år, nå er moren 80 år, så da tilbudet kom fra Frøya, følte han at han var nødt til å ta det og det har jeg full forståelse for. Samtidig er det synd for basketen i Tromsø og miste en så stor ressurs som Baard, sier Lange, om mannen som har vunnet hele åtte kongepokaler som baskettrener.

– I kontraktsforhandlinger

Ifølge Lange er tidligere trener Kenneth Webb ikke aktuell for en retur.

– Han har kontrakt med Asker, og vi går ikke etter andre lags trenere.

– Er det en ny Chris Warren på vei?

– Den blemmen gjør vi ikke igjen, men jeg har vært i kontakt med trenere.

– Norske eller utenlandske?

– Ja, flirer Lange.

Men legger til at han håper å ha signert en ny trener i løpet av mai.

– Selv om det er koronatider, så har vi kommet en god vei. Det som gjenstår er å bli enige, og det er én spesiell kandidat jeg har hatt kontakt med som er veldig aktuell.

Lange håper nå at Ørjan Sandvik Hansen i Storm-styret, nå kan bli enig med kandidaten de neste par dagene, slik at klubbens nye trener kan presenteres i løpet av kort tid.

– Vi pratet i helgen og jeg har henvist han over til Ørjan, som jobber med et kontraktsforslag vi skal sende over. Navnet skal dere får når han er klar.

– Så han blir klar?

– Jeg håper jo det. Hadde jeg ikke hatt trua på det, ville jeg ikke ha henvist han over til Ørjan, sier Lange.