– Jeg kan si så mye som at han hevet stemmen litt i løpet av den pausepraten, sier indreløperen Hugo Vetlesen litt lattermildt.

Ansiktsuttrykket til de tre Glimt-representantene endrer seg drastisk da Nettavisen spør om hvorvidt Kjetil Knutsen «var like tydelig» i pausen som han var til TV 2 etter kampen.

Et avslørende glis avløser alvor og skuffelse da Knutsen, Vetlesen og Alfons Sampsted titter på hverandre. Reaksjonen etterlater ingen tvil om at Knutsen var mildt sagt forbannet for at Bodø/Glimt hadde sluppet inn to billige baklengsmål og ikke sett ut som seg selv de første 45 minuttene.

– Det trengte vi, for vi fikk et godt svar på det. Det var noe alle mann trengte, for vi var ikke på vårt beste. Det var fantastisk måten vi klarte å snu kampen på, men så blir det veldig brutalt på slutten der. Alt i alt så skal vi si oss fornøyd med den reisen, og så er den ikke helt ferdig, sier Hugo Vetlesen om tordentalen – og legger til:

– Vi fikk en skikkelig hårføner.

Glimt gikk i garderoben på stillingen 2–0 til Dinamo Zagreb, og allerede i pauseintervjuet med TV 2 la Bodø/Glimts trener lite skjul på at han var misfornøyd.

– Vi sa de skulle være modige, men de har vært det motsatte, spør du meg. Det er rett og slett en preget gjeng som har spilt første omgang, sukket Knutsen.

– Vi gjemmer oss bort, oppsummerer bergenseren etter kampen som til slutt endte med at Dinamo Zagreb gikk videre til Champions League-gruppespillet. Bodø/Glimt må ta til takke med Europa League.

Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson var spesielt kjent for å komme med «hårfønere» – som på godt norsk kan oversettes til en real skyllebøtte – i pausen av kamper hvor alt ikke gikk som det skulle.

Høyreback Alfons Sampsted nøyer seg med å si at Knutsen «var klar og tydelig på veien videre».

Ved pause var stillingen 2–1 sammenlagt. I den andre omgangen hevet Glimt seg betraktelig og med 20 minutter igjen av ordinær tid, sikret rekordkjøpet Albert Grønbæk ekstraomganger med et lekkert solomål.

– Spillerne skal ha utrolig honnør for måten de henter seg inn. Vi klarer sammen i pausen å snu det litt. Det viser at det er potensial, det er kraft og det er råskap i denne gruppen. Men så klarte vi det ikke helt denne gangen. Det var et godt forsøk, sier Knutsen.

KOM TIL KORT: Hugo Vetlesen og Glimt-spillerne klarte ikke å holde unna for Dinamo Zagreb. Foto: Bjorn Steinar Delebekk / VG

For etter at Dinamo Zagreb holdt unna frem til det var spilt 90 minutter, og hang i tauene også i starten av ekstraomgangene, kjempet vertene seg inn i kampen og vant til slutt 4–1 etter to sene scoringer.

Dermed er det laget fra Kroatia som har sikret seg en plass i gruppespillet i sesongens Champions League, mens Bodø/Glimt skal spille gruppespillet i Europa League.

– Vi begynner å spille bakover, miste ballen og skaper brudd i første ekstraomgang som gjør at vi heller litt bensin igjen på det bålet. Det tredje målet det føyer seg inn i rekken av tilsvarende mål som de to første, som vi ikke kan slippe inn på dette nivået. Det er litt hardt å ha et slikt «momentum» og ikke klare å ta det, både med tanke på at det var en stor mulighet og at vi som lag per nå ikke er mentalt rå nok til å holde fokuset når muligheten er der, oppsummerer Knutsen om hva som gikk galt mot slutten av kampen.