Hovland har hatt pause siden han vant PGA-turneringen Mayakoba Classic i Mexico for en måned siden. Søndagens triumf var ingen offisiell PGA-seier, men den er prestisjetung, kun de beste spillerne er med i feltet på 20 spillere i turneringen som arrangeres av Tiger Woods.

– «Hell yeah», svarte Oslo-gutten på spørsmål om triumfen på Bahamas føltes som en ekte PGA-seier.

– Å gjøre det bra her, gir meg veldig mye selvtillit, forteller Hovland på den digitale pressekonferansen.

TIGER OG VIKTOR: Viktor Hovland fikk utdelt pokalen for seieren i Hero World Challenge av golflegenden Tiger Woods. Foto: Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Hovland ble en del av PGA-sirkuset i 2019, og ble den første nordmannen til å vinne en turnering der da han gikk til topps i Puerto Rico Open i 2020. Han har tre seire på den mest lukrative golftouren.

– Det er fortsatt helt sykt å tenke at jeg spiller på PGA-touren. Når jeg tenker tilbake på hvor jeg vokste opp, der du bare kan spille golf seks måneder i året, er det ganske urealistisk å tenke på å bli profesjonell, sier han.

Han flyttet til USA i 2016 for å satse på golf og studere på Oklahoma State University. Siden har det ballet på seg med tre PGA-seire og én europatourseier og en status som en av de beste i verden. Søndag kveld var det norske flagget øverst, de syv neste på listen var amerikanere.

Hovland fikk trofeet utdelt av Tiger Woods, av mange regnet som tidenes beste.

– Jeg husker da jeg satt i klasserommet og så på høydepunkter av Tiger Woods på YouTube. Han inspirerte meg definitivt, sier Hovland.

Men det norske golfesset trekker frem en annen tidligere golfproff som hans største inspirasjon.

– Henrik Bjørnstad var Norges første spiller på PGA-touren. Jeg var heldig nok til å oppleve, at da han la opp, så hjalp han laget vårt. Jeg var 13 eller 14 år og fikk lære litt av ham. Det var veldig fint, for det er ikke så ofte nordmenn får snakke med PGA-spillere, forteller Oklahoma-baserte Hovland.

Nå nærmer det seg jul, og Hovland er klar for en liten ferie i hjemlandet.

– Jeg trenger en pause nå. Så jeg skal til Oklahoma og være der et par uker før jeg drar hjem til Norge og feirer jul.

– Du kan vel ikke spille golf i Norge nå rundt juletider? spør en journalist fra internasjonale medier.

– Nei, det er ganske kaldt der nå, ler Hovland.

Se hva Hovland hadde å si etter sin første PGA-seier:

– Hvordan er det å vinne to turneringer på rad, og hvordan skal du bruke det som motivasjon? spør VG.

– Det er veldig kult! I hvert fall når du skal ta en liten pause, er det kult å gå ut i en ferie med den avslutningen. Det er veldig mye golf neste år og mange kule turneringer, så jeg prøver å ikke stresse altfor mye, bare fortsette med det jeg driver med. Så forhåpentligvis kommer jeg til å vinne flere turneringer neste år.

Etter søndagens seier klatrer nordmannen opp på syvendeplass på verdensrankingen. Før turneringen lå han på niendeplass.

– Det har gått fort. Jeg har følt at jeg kapabel til å klatre oppover.