– Jeg er takknemlig for at de var så utrolig raske. Først lagkameratene, og så landslagslegene før det kom noen med hjertestarter og hjalp hjertet mitt i gang, forteller Eriksen til DR.

I Danmarks åpningskamp av sommerens EM, hjemme i storstuen Parken, falt Eriksen om med hjertestans like før pause.

Lagkameratene stormet til, midtstopper Simon Kjær tok affære og alle på stadion skjønte alvorlighetsgraden av det som hadde skjedd. 29-åringens liv ble til slutt reddet.

Den danske rikskringkasteren kommer torsdag med dokumentaren «Christian Eriksen – Min Historie». Han ser også frem mot et fremtidig fotball-liv.

– Målet mitt er å spille VM i Qatar. Jeg ønsker å spille der, sier Eriksen.

– Det har vært tankesettet mitt hele veien. Det er et mål og det er en drøm. Hvis alt går som det skal, så håper jeg på det. Om man blir uttatt, er noe helt annet, sier han.

Han sier at hjertet er testet på alle mulige måter, og at legene har vendt tommelen opp for en fortsatt fotballkarriere på toppnivå.

Eriksen lever i dag godt i Milano, selv etter å ha brutt kontrakten med Inter før jul. Han er ikke i tvil om at den raske reaksjonen fra medspillere og fagfolk berget livet hans - og gjør at han kan leke med sine to barn i dag.

Han forteller at han har takket legene, spillerne og folk på landslaget personlig, men han føler likevel ikke at han har sagt skikkelig takk.

– Alle fans, som har sendt tusenvis av brev. Alle blomster jeg har fått. Og alle mulige ord jeg har fått på gata her i Italia eller Danmark. Jeg vil takke for støtten de har vist, sier han.

Eriksen skulle ønske at det var prestasjonene på banen som ga ham oppmerksomheten.

– Det var ikke fordi jeg ønsket at folk skulle sende blomster at jeg var død i fem minutter, sier Eriksen, som er klubbløs etter at han ble løst fra Inter-kontrakten like før jul.