28-åringen fra Rælingen ble nemlig kun slått av Marco Odermatt fra Sveits og sloveneren Zan Kranjec i østerrikske Sölden søndag.

Det skilte henholdsvis 0,97 og 0,21 sekunder til de to rivalene.

Men tredjeplassen smakte godt for Kristoffersen.

– Veldig bra. Det var på hengende håret et par ganger der i andre omgang, men med nye ski, utstyr som funker så bra og alt sånn, og selv om det absolutt ikke er en bakke som passer meg spesielt bra, så er det en veldig bra start med en pallplass, sier Kristoffersen til VG.

Han ga nemlig alt underveis. Det var det som måtte til etter at han fra sjetteposisjon i den første omgangen måtte jage pallplass i finaleomgangen.

– Herregud, jeg har blåmaling på begge skinkene! sier Kristoffersen i intervju med TV 2 og antyder dermed at han med to feil var så nære snøen med rumpa at han må ha truffet den blå markeringen som følger traseen nedover.

IMPONERTE: Henrik Kristoffersen, her etter den første omgangen i Sölden søndag. Foto: Lise Åserud / NTB

Han tror ikke det ville blitt bedre enn en andreplass selv uten de to feilene underveis. Storslalåmfenomenet Odermatt var rett og slett for sterk.

Men for Kristoffersen var tredjeplassen i Sölden uansett en bragd.

Der har han kjørt åtte ganger tidligere uten å klatre på pallen. Det tar 28-åringen med seg inn i sesongen som nå står på trappene, etter den klassiske «tyvstarten» i Sölden.

– Det er gode muligheter fremover, men samtidig nytter det ikke å tro at ting går av seg selv. Det er viktig at i morgen er en ny dag. Perfekt finnes ikke, det gjør heller ikke godt nok. Vi må alltid jobbe videre, utvikle oss og gjøre ting bedre, ellers så stagnerer du. Tar du lett på ting går det i alle fall ikke fort, sier alpinisten.

FIKK DET TØFT DA DET SKULLE AVGJØRES: Lucas Braathen, her etter en bunnsolid førsteomgang i Sölden. Foto: Lise Åserud / NTB

Lucas Braathen var det største norske håpet etter den første omgangen. Da lå han som nummer to, men i den andre omgangen tapte han for mye i enkelte partier underveis og endte til slutt på den sure fjerdeplassen.

– Vi har alle blitt nummer fire en gang. Det er ikke dritgøy, sier Braathen til TV 2 – og fortsetter:

– Jeg er stolt over meg selv. Det er et ekstremt tøft renn med å starte nest sist (i den andre omgangen). Jeg hadde en bra sesong i fjor, men jeg skal ikke skryte på meg at jeg var god fra en «forsvarende posisjon».

Rasmus Windingstad hadde en enorm finaleomgang der han kjørte seg opp fra en 12. til femteplass.

Dermed endte det med tre norske blant de fem beste i Sölden søndag formiddag.

KJØRTE RETT UT: Aleksander Aamodt Kilde klarte ikke å holde seg på beina i den andre omgangen og kjørte ut. Foto: LISA LEUTNER / Reuters

Det var i det hele tatt en sterk norsk laginnsats i sesongåpningen i Østerrike.

Kun Fabian Wilkens Solheim måtte se finaleomgangen fra tilskuerplass – og foruten Braathen, Kristoffersen og Windingstad, kjørte Leif Kristian Nestvold-Haugen seg opp fra en 27. plass i den første omgangen og endte som nummer 14.

Atle Lie McGrath ble nummer 18, stortalentet Alexander Steen Olsen tok 19. plassen, mens Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i finaleomgangen.