– Dette er mest for meg selv. Jeg vil vise verden at jeg kan avslutte på en god måte, avslutte der jeg startet med å være forelsket i boksing, avslutte med å vise hvem jeg egentlig er, sier Brækhus til VG.

VG+: Hele karrieren til Cecilia Brækhus

Nå møter hun Harper, som er WBA-mester i super weltervekt (70 kg). Brækhus gikk på vekten som viste 69,4 kg, mens den tre cm høyere Harper veide i overkant av en kilo mindre.

41-åringen var bestemt i blikket og holdt det helt til en mer «blunkende» Harper snudde seg unna da de poserte ansikt til ansikt på podiet i The Mansion House i sentrum av den irske hovedstaden.

– Hun blunket fælt og pustet tungt, sier Brækhus til VG etter innveiingen.

– Hvordan tolker du det?

– Enten er hun veldig nervøs, eller så prøver hun seg på mindgames – det nytter ikke og mot noen som har 39 kamper. Dette er den beste vekten jeg har hatt på årevis, sier hun fornøyd.

Brækhus var hele verdens boksedronning og var ubeseiret i weltervekt frem til hun tapte to ganger mot Jessica McCaskill i 2020 og 2021. Da forsvant også alle VM-beltene hun hadde samlet opp.

Varmer opp for Taylor

I desember i fjor gjorde Brækhus comeback i ny vektklasse, og fyller altså 42 år i september. Hun vil vise at hun har mer å gi i bokseringen.

– Jeg er ikke den utslitte, drittleie bokseren jeg var under pandemien, sier Brækhus som jublierer med sin 40. kamp som proffbokser.

– Du sier avslutte – er dette den siste kampen din?

– Nei, det må vi se. Jeg tar det kamp for kamp.

Boksestevnet sendes direkte på DAZN lørdag kveld, og Brækhus er en del av «oppvarmingen» til den store hovedkampen der landets store yndling skal i aksjon.

Les også: Bernard Torres bokser i Oslo 9. juni

Katie Taylor er regnet som verdens beste kvinnebokser – en «tittel» hun tok over etter Brækhus. Nå går hun hovedkampen i 3Areana foran over 10.000 tilskuere.

Taylor har allerede alle VM-beltene i lettvekt (61 kg), og møter Chantelle Cameron som har alle titlene i super lettvekt (63,5 kg).

– Jeg har ingen problemer med at andre tar hovedscenen. Kvinneboksing blomstrer, og jeg er så glad for at jeg fortsatt kan være en del av dette, sier Brækhus.

«TEAM BRÆKHUS»: Trener Johnathon Banks (t.v.), Cecilia Brækhus og den amerikanske promotoren Tom Loeffler på hotellet i Dublin torsdag kveld. Foto: Per Opsahl, VG

Tar hun VM-tittelen igjen er det gode muligheter for at det blir gigantkamp på Brækhus også om ikke så lenge.

– Får hun VM-tittel igjen åpner det seg noen glimrende muligheter. Hun har allerede et stort navn, og med et belte i tillegg blir det stort. Det mest nærliggende er å møte Natasha Joans, som har de tre andre beltene (IBF, WBC og WBO) i vektklassen, sier promotor Tom Loeffler til VG.

PS! Jonas skal etter planen forsvare titlene sine i Manchester i juli. motstander foreløpig er ikke klar.