– Det var utrolig morsomt. Jeg har drømt om det på forhånd. Jonna er sterk, så det er sykt at jeg klarte det, sier Stavås Skistad til Viaplay på spørsmål om hvordan det er å stilne svenskene på deres egen hjemmebane.

Sundling fikk tidlig en luke i finalen, men Stavås Skistad hang seg på og kriget seg forbi verdensmesteren på oppløpet. Til slutt var det tre tideler som skilte dem. Stavås Skistad vant også sprinten i Drammen foran Sundling. Hun står nå med tre sprintseirer denne sesongen.

– Det her er kjempegøy. Det er gøy å vinne i Sverige, det er det beste. Å vinne hjemme og i Sverige, det kan ikke bli bedre, sier Stavås Skistad.

Maja Dahlqvist ble nummer tre. Julie Myhre og Mathilde Myhrvold tok seg også til finalen. De ble nummer fem og seks.

Stavås Skistad var tredje raskest i prologen, kun slått av Jonna Sundling og Moa Lundgren. Sistnevnte fikk sjansene sine spolert etter et fall i semifinalen. Sundling og Skistad ble nummer én og to i samme heat.

For verdenscupleder Tiril Udnes Weng ble sprinten en stor nedtur ettersom hun røk ut allerede i kvartfinalen etter å ha blitt nummer fem i sitt heat. Jessie Diggins hadde dermed en mulighet til å spise opp store deler av forspranget til Udnes Weng i kampen om sammenlagttittelen. Amerikaneren røk imidlertid også ut i kvartfinalen. Diggins ble riktignok nummer tre i sitt heat, noe som gjorde at hun fikk flere poeng enn Udnes Weng.

– Det var nervepirrende. Jeg må takke svenskene for at de slår ut Diggins. Jeg hadde en bekmørk dag, men nå taper jeg ikke så mye poeng på det. Det er det viktigste, sier Udnes Weng til Viaplay.

Udnes Weng leder nå verdenscupen med 102 poeng ned til Diggins. Det gjenstår tre renn. Først skal det gås sprint i Tallinn i Estland på tirsdag. Deretter venter det to nye renn i Lahti i Finland neste helg.