BRIGHTON - CHELSEA 0–4

Angrepsstjernen Eden Hazard bidro med to scoringer da Chelsea vant 4–0 over Brighton lørdag formiddag. Resultatet gjør at Hazard og co. legger press på sine nærmeste rivaler i tetstriden i Premier League.

– Vi startet kampen veldig bra. Jeg, Batshuayi og Willian kombinerte veldig bra på topp. Det må vi fortsette med. Noen tror kampen er over hvis man scorer tidlig, men slik er det ikke. Vi slet litt mot slutten av 1. omgang, sa Hazard etter kampslutt.

Laget står med 50 poeng etter 24 kamper. Brighton kjemper for å ikke havne i nedrykksstriden. «Måkene» står med 23 poeng så langt.

Chelsea hadde førstekeeper Thibaut Courtois ute med skade, men reservekeeper Willy Caballero holdt nullen for bortelaget. Argentineren hadde noen nervøse øyeblikk underveis, men han og lagkameratene slapp med skrekken.

Tidlig scoring

Bortelaget fikk en drømmestart på sørkysten tidlig lørdag ettermiddag. Etter tre minutters spill mottok Hazard ballen fra Victor Moses inne i Brighton-boksen, og den lille belgieren satte ballen i nettet etter å ha vartet opp med en liten kroppsfinte.

Like etter fikk vertene nok et slag i ansiktet. Willian satte inn 2-0 etter bare seks minutters spill. Brasilianeren ekspederte ballen i mål etter flott kombinasjonsspill fra gjestene.

Hazard punkterte kampen tretten minutter før full tid. 27-åringen fintet vekk et par mann etter pasning fra Willian, dro ballen over på høyrebeinet inne i boksen, før han så plasserte ballen fint nede i venstre hjørne bak en utspilt Mathew Ryan i Brighton-buret.

King og co. neste

Like før slutt pyntet Victor Moses ytterligere på resultatet. Engelskmannen ble spilt alene mot mål, og i duell mot Ryan gjorde han ingen feil. Innbytter Charly Musonda bidro med den målgivende pasningen.

Brighton maktet ikke å mobilisere til en sluttspurt. Dermed kunne Chelsea-spillerne juble for firemålstriumf.

Antonio Contes mannskap tar imot Joshua Kings Bournemouth i neste serierunde, mens Brighton gjester Southampton.