Leicester har bare Liverpool foran seg på Premier League-tabellen etter syv spilte kamper.

Etter det sensasjonelle ligagullet i 2015/16 har Leicester blitt nummer 12, 9, 9 og 5 i de etterfølgende sesongene.

Nå har Leicester tangert sin nivå én-«pers» fra 2000/01 med 15 poeng på de syv første kampene.

– Dette var Jamie Vardy masterclass, fastslo Chris Sutton som ekspert på BBC Radio.

– Jamie Vardy viser at både er en stor målscorer og en stor lagspiller, mente lagkameraten Harvey Barnes i intervju med BBC.

Vardy var skadet mot Aston Villa (0–1-tap), men kom inn de siste 30 minuttene mot Arsenal og scoret seiersmålet der.

Vi fulgte kampen direkte

Mot Leeds mandag kveld serverte han Harvey Barnes etter bare 1.59 minutter - og 1–0 til gjestene.

– Vardy har øyne i nakken, smilte Brede Hangeland i TV 2-studio.

Scoringen kom 19 sekunder etter at Patrick Bamford hadde hatt en megasjanse til å gi Leeds ledelsen, men headingen gikk rett på Kasper Schmeichel.

Så stupheadet Jamie Vardy etter 20 minutter. Leeds-keeper Illan Meslier måtte gi retur, og Youri Tielemans plukket opp nedfallsfrukten og økte til 2–0 for Leicester.

STORSPILL: Jamie Vardy jubler etter å ha satt inn 3–1 for Leicester. Foto: Michael Regan / POOL / GETTY POOL

– Vardy er så sulten og så skjerpet, fastslo TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

33-åringen nøyde seg ikke med det. Etter at Leeds hadde presset og presset uten å få mer enn én redusering, punkterte Vardy kampen da han selv gjorde 3–1 etter forarbeide av innbytterne James Maddison og Cengiz Ünder.

Vardy scoret 24 mål i gull-sesongen og har siden gjort 13, 20, 18 og 23 mål i ligaen. I 2020/21 har han syv mål til nå. I mandagens kamp var han altså først tilrettelegger, så målscorer.

– Jamie har blitt bedre og klokere med årene. Han sløser ikke med energien ved å løpe til cornerflaggene. Han løper i målfeltet. Han gir ikke forsvarerne et lite sekunds hvile, sa tidligere Leeds-spiller Jermaine Beckford på BBC Radio.

Dette var Leicesters fjerde strake borteseier. Samtlige Vardy-mål er kommet borte.

– Leeds er sin egen fiende. Et stopperpar som er ute og kjøre. Når du vet at det er bløtt og vanskelige forhold, så må du ikke ta risiko, sa TV 2-ekspert Hangeland i pausen.

– Du må ta konsekvensen av baneforholdene.

Leeds hadde 65 prosent ballinnehav, men slet med å skape sjanser. Typisk nok kom trøstemålet ved at Stuart Dallas la inn i Leicester-feltet, men ballen gikk forbi alle - og lurte også keeper Kasper Schmeichel.

– Vi forsvarte oss dårlig den første halvtimen og etter det skapte vi ikke nok sjanser, sa Leeds-sjefen Marcelo Bielsa - og tok på seg skylden for det.

På slutten fikk Leicester en VAR-straffe etter at James Maddison ble felt av Mateusz Klich. Youri Tielemans levnet ikke Leeds-keeperen en mulighet: 4–1. Det betyr at Leicester har en imponerende målforskjell: 17–9.