Vital-rytter Coquard slo tilbake etter en skuffende åpningsetappe og var sterkest i massespurten i Svolvær etter 164 kilometer på landeveien fra Henningsvær. Han henviste van der Poel til 2.-plass, men den nederlandske Corendon-rytteren fortsetter i ledertrøya i etapperittet som avsluttes søndag.

– Mathieu er veldig sterk, men om man kommer i god posisjon er det mulig å slå ham. Det var en veldig taktisk etappe i dag, sa Coquard til TV 2 etter å ha ordnet den første franske etappeseier i rittets sjuårige historie.

Det ble fransk også på 3.-plass ved Cofidis-rytter Christophe Laporte, mens August Jensen fra Israel Cycling Academy ble beste nordmann. Han var nummer fire i mål.

August Jensen måtte nøye seg med fjerdeplass i Lofoten. Foto: Fredrik Hagen

– Det var kaotisk mot slutten, en veldig rask spurt. Etappen var ikke like hard som i går, men gutta foran er raske, sa Jensen til TV 2.

– Jeg tok litt innpå mot slutten, men de har litt bedre kick. Jeg er ikke fornøyd med fjerdeplass. Man kan ikke tenke at det er OK bare fordi det er gode spurtere foran.

Herman Dahl fra Joker-laget ble nummer seks på etappen.

Sammenlagt er van der Poel ni sekunder foran Aleksej Lutsenko fra Kasakhstan og norske Markus Hoelgaard. Amund Grøndahl Jansen er på sjetteplass ytterligere to sekunder bak.

Spurtspesialistene vil ventelig få det tøft på lørdagens tøffe klatreetappe.