Jessica Diggins falt i en bakke etter ti minutter og tapte hele forspranget, på et blunk var svenske Ebba Andersson og russiske Julia Stupak forbi. Men Diggins tok seg kraftig sammen, og opp den siste lille bakken før mål var det åpent mellom de tre.

Den russiske løperen spurtet best.

– Denne seieren er for sønnen min som er ett år i dag. Dette er min gave til ham. Jeg savner ham, sier Stupak rørt til NRK.

TIL START: Frida Karlsson fortsatte Tour de Ski tross uhellet på hotellrommet tirsdag. Her fra rennet i Sveits søndag. Foto: Gian Ehrenzeller / Keystone

Etter fem av åtte renn leder Diggins sammenlagt med 22 sekunder foran Rosie Brennan. Stupak er 58 sekunder bak Diggins, mens Karlsson er nummer fire, ett minutt og 29 sekunder bak Diggins.

Andersson ble dømt til 2. plass foran Diggins etter målfoto på jaktstarten.

Andersson fikk en dårlig start på touren. Først ble hun nummer 32 på sprintprologen, deretter nummer 12 på 10 kilometer klassisk, før hun ble nummer 18 på jaktstarten. Men nå har det løsnet.

Svenske Andersson har 17 pallplasser i verdenscupen, men ingen seier. Men det ble bare nesten denne gangen også.

SLO TILBAKE: Etter en tour-åpning som var dårligere enn forventet, så slo hun tilbake onsdag. Her fra tirsdagens renn. Foto: Alessandro Trovati / AP

Før rennet handlet mye om Frida Karlsson. Den andre svenske forhåndsfavoritten. Men hun tapte mye etter skaden tirsdag. Hun kom i mål som nummer 13, ett minutt og 20 sekunder bak Julia Stupak. Men hun startet altså 52 sekunder bak Diggins. Karlsson tapte 28 sekunder til den amerikanske tour-lederen.

– Jeg går på smertestillende i dag også. Hodet vil mer enn kroppen kan. Jeg er veldig hemmet. Vi får se om det kan bli bedre, om jeg kan få ut hundre prosent av det jeg har i kroppen, sier Karlsson til NRK.

– Dette er krise for Frida Karlsson, sa NRKs ekspert Torgeir Bjørn under sending.

– Det er ikke i nærheten av normal teknikk der nå, la kommentator Jann Post til.

For det ble drama for den svenske yndlingen tirsdag. Hun varmet opp til rennet med noen chins (heve kroppen opp fra bakken ved hjelp av armene) i dørlisten, den løsnet og hun falt i bakken. Hun måtte gå skirennet med smertestillende.

– Jeg skadet setemuskelen og benet. Jeg kunne ikke røre benet. Jeg måtte ringe legen og det ble ståhei foran start, sa Karlsson til Aftonbladet tirsdag.

Det var seks nasjoner blant topp 10 i damenes tour foran onsdagens jaktstart i Toblach: USA, Sverige, Russland, Finland, Frankrike og Østerrike.